Better Globe Forestry Ltd.

Better Globe Forestry Ltd.

BGF er skovbrugsfirmaet i Kenya og Uganda, der administrerer dine træer

Som de fleste større virksomheder fungerer BGF som en gruppe af virksomheder, hvor hvert selskab fokuserer på et andet aspekt af driften. Better Globe Group består af en række virksomheder i forskellige sektorer, der alle er målrettet mod det fælles mål om at reducere ekstrem fattigdom i Østafrikas tørre og halvtørre områder gennem massiv træplantning.

BGF er en kenyansk social virksomhed i skovbrugssektoren, privatejet af dets grundlæggere, der også arbejder for virksomheden. BGF er kontraherende part i alle partnerskaber i Kenya og Uganda. BGF er også den lokale agent, der planter og tager sig af de træer, du køber som kunde hos Better Globe AS, og som udfører tilbagekøb i henhold til genkøbsaftalen for de træer, du ejer.

BGF driver og vedligeholder plantagerne og træner og støtter partnerlandmændene, der planter træer i et skovbrugssystem med støtte fra Better Globe-kunder, der køber donationspakken. BGF arrangerer også ture for Better Globe ASs kunder og ambassadører fra hele verden, der ønsker at besøge lokationerne i Kenya og Uganda.

Godt forankret i det kenyanske erhvervsliv

BGF er meget velrenommeret i Kenya og Uganda. Vi samarbejder med mange andre organisationer, og vi er godt forbundet med beslutningstagere på tværs af det politiske spektrum.

I modsætning til mange andre skovbrugsvirksomheder arbejder BGF “nedenfra og op”. De gør det ved at forankre alle projekter og beslutninger på lokalt niveau og derefter arbejde sig opad i beslutningsprocessen. Denne proces med at starte på lokalt niveau er en tidskrævende måde at arbejde på. Men til gengæld får BGF vigtig lokal support til alle deres virksomheder og reducerer problemer med korruption til et minimum. Det betyder også, at BGF naturligvis undgår såkaldt “land grabbing” og alle de problemer, det kan føre til, for BGF og erhvervslivet.

The Norwegian ambassador to Kenya, Kenya's vice president, and founder of the Better Globe Group, Rino Solberg. July 2008
Den norske ambassadør i Kenya, Kenyas vicepræsident og grundlægger af Better Globe Group, Rino Solberg. Juli 2008

Nogle af BGFs forretningshøjdepunkter

2004 Der blev udført en undersøgelse for at undersøge mulighederne for at finde et træ, der opfylder alle krav til kvalitet, væksthastighed og udbytte. Denne forskningsproces fik BGF til at finde ud af, at Mukau-træet tilbød de allerbedste løsninger til at gå videre med deres mål om at mindske ekstrem fattigdom i Østafrikas ørken områder.

2006 BGF’s pilotprojekt begynder med adgang til 5000 hektar jord ved Kiambere-dæmningen ved floden Tana. Landet tilhører “Tana and Athi Rivers Development Authority (TARDA).” Området havde en ledighed på mere end 65 procent, og befolkningen i området blev anset for at være den fattigste blandt de steder, der blev evalueret.

2008 BGF underskrev et “Memorandum of Understanding” med Sosoma Ranching Cooperative Society (SRS) om at plante 60.705 hektar træer i industriel målestok. De lokale myndigheder godkendte også dokumentet. Projektet lever stadig, selvom det er forsinket på grund af forskellige juridiske og tekniske grunde.

The plant school in Nyongoro, 2012
Plantskolen i Nyongoro, 2012

2012 BGF underskrev et partnerskab med Wity-Nyongoro Ranching Society, hvor 21.500 hektar jord lejes til plantning, for det meste Mukau.

2015 BGF startede et projekt for at hjælpe landmænd med at plante Mukau-træer på deres jord i overensstemmelse med en BGF-udviklet agroforestry og agroøkologisk model, der kombinerer forskellige afgrøder for de bedste resultater. BGF agroforestry feltagenter træner partnerne og giver dem træplanter. Virksomheden forpligter sig til at købe træerne ti procent over markedsværdien, når det er tid til fældning.

I 2015 blev BGF også tildelt “Kenya Tax Award” fra Kenya Revenue Authority. BGF uddyber samarbejdet med KenGen og deres fundament omkring “Green Initiative Challenge,”, et 10-årigt projekt, der sigter mod at plante over 500 hektar skov, som lokale skoler og organisationer kan nyde. Cirka 1000 skoler i nogle af Kenyas tørreste amter vil blive inkluderet inden 2025.

Donerede træer giver studerende og personale mulighed for at plante og passe træerne. På denne måde bliver de ambassadører for træplantning og lærer vigtigheden af ​​træer og værdien af ​​at plante og bevare dem. Skoler belønnes også for overlevelse af træplanter i incitamenter såsom stipendier, pengepræmier og udflugter.

Bruno Pescheux, CEO for Bamburi Cement, Albert Mugo, CEO for KenGen Foundation, og BGFs CEO Jean-Paul Deprins underskriver aftalen Green Initiative Challenge den 24. juni 2015.

2017 BGF har plantet mere end 1.000.000 træer på et par tusind hektar jord i semiørken områder.

2018 BGF plantede ca. 1.000.000 træer i det nordlige Uganda.

2019 BGF planted 690,000 træer i Uganda og Kenya.

2020 BGF er nu på vej til at plante i alt 1.000.000 træer i Kenya og Uganda på trods af den igangværende pandemi. Resultaterne vil være tilgængelige næste år.

Magasinet “Miti”

BGF udgiver også “Miti Magazine” (“miti” oversættes til “træ” på swahili). Fagmagasinet handler om kommerciel træplantning i Østafrika med vægt på tørre og halvtørre områder. Miti Magazine bruges som referencemateriale om skovindustrien og af forskere, landmænd og studerende.

Ved løbende at dele ekspertviden fra skoveksperter og den erfaring, BGF tilegner sig i marken, kan virksomheden dele sine resultater og støtte alle med vigtig viden, der kan forbedre både genopretning af jord og udbytte fra træplantning og skovbrug. Samtidig får BGF en naturlig udveksling af erfaringer med mange forskellige brancheaktører og et stadig mere omfattende netværk af kontakter inden for skovbrugssektoren i Østafrika.

Hvis du vil læse mere om Better Globe Group og deres virksomheder, anbefaler vi at besøge deres webside.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!