Ricisi

Ricisi

At købe træer betyder at løbe en risiko

At købe et træ indebærer en risiko, og vi kan ikke garantere et afkast. Hvad vi kan garantere er, at vi gør alt, hvad der står i vores magt for at holde alle vores løfter og aftaler på samme måde som vi har holdt dem siden starten i 2006 og til i dag. Vi overvåger, minimerer og eliminerer aktivt de forskellige ricisi.

Når du som kunde køber vores træer, løber du en risiko. Du risikerer at miste en del eller hele din deponerede kapital. Dette er heller ikke en likvid investering, da den er fastlåst i en periode på 20 år. Der er forskellige typer ricisi involveret. De ricisi, vi ser, indenfor disse forskellige kategorier, er som følger:

Ricisi forbundet med skovbrug

Disse ricisi inkluderer alt, der har at gøre med vores plantager og vores produktion. Det kan være tørke, insektangreb eller brand på plantagerne. Disse er ricisi, der giver anledning til de færreste bekymringer, da de i stor grad kan minimeres eller elimineres. Du kan også læse om, hvordan vi arbejder med mange af disse ricisi i vores FAQ. Disse ricisi angår alle skrovbrug og er en del af den almindelige driftsledelse.

Håndtering af ricisi ved at drive erhverv i Afrika

At drive virksomhed i Afrika er selvfølgelig forbundet med højere ricisi end hvis vi fx havde drevet virksomhed i Skandinavien. Imidlertid gror de træer, vi planter, ikke i Skandinavien. Vi driver på nuværende tidspunkt virksomhed i Kenya og Uganda, nogle af de mest stabile demokratier i Afrika.

Vi har stor erfaring med at drive virksomhed i disse lande, og vi ville ikke have gjort det, hvis ikke vi anså ricisiene for at være håndterbare. Måden hvorpå udenlandske medier portrætterer visse situationer, stemmer ikke altid overens med den erfaring, vi har her på stedet.

Ricisi forbundet med vores virksomhed

Som en potentiel kunde, er du naturligvis nødt til at foretage din egen vurdering af, hvordan du bedømmer ricisi involveret i at arbejde sammen med os som virksomhed og leverandør. Vi tror på, at tillid er altafgørende i forretninger, og vi er derfor meget opsat på at holde alle vores løfter. Til dato har vi udbetalt alt afkast, som vores kunder har haft ret til, og vi har indfriet vores løfter, selv om det ikke altid har været lige ud af landevejen.

Alle vores prøvelser og successer har ført os til et sted, hvor vi nu oplever større stabilitet og sikkerhed end på noget tidligere tidspunkt. Vi har leveret enestående resultater og påvist, at vores forretningsmodel virker, at den både bidrager med fordele til lokalsamfundet, og at den er økonomisk levedygtig.

Vigtigt at vide

Der er imidlertid andre ricisi, der kan påvirke dine træer. I korthed kan vi give de samme anbefalinger som de fleste virksomheder giver:

  • Du er ikke garanteret noget afkast.
  • I værste fald kan du tabe all de penge, du har brugt på at købe træer.
  • Du bør ikke købe træer for penge, du ikke har råd til at miste, og du bør ikke “lægge alle dine æg i samme kurv”.
  • Det bedste, du kan gøre, er at købe træer regelmæssigt og over en længere periode. På den måde lærer du os, træerne og virksomheden at kende.
  • Det beløb, der købes træer for, fastlåses efter en 14 dages fortrydelsesfrist. Herefter er tilbagekøb og afkast i henhold til aftalen mellem dig og Better Globe.
  • Nogle af vores kunder sammenligner os med en alternativ, ureguleret og unoteret investering med høj risiko og begrænset transparens.
  • Til sammenligning er risikoen højere end fx med aktier.

Vi anbefaler også, at du læser vores FAQ, hvor mange af de ofte stillede spørgsmål er besvaret.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!
Alina Lundberg
Gothenburg, Sweden

Mig og min familie har købt træer siden 2008. Vi synes at det fantastisk, at vi kan få vores penge til at vokse, mens de gør en forskel for så mange andre mennesker. Jeg har været i Kenya selv og se plantager og skoler med egne øjne, og i dag kan jeg ikke lade være med at dele det med andre mennesker

Partners

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…