Nøglepersonerne

Nøglepersonerne

Grundlæggerne og ejerne af virksomheden

Better Globe Group drives ligesom enhver anden succesrig virksomhed af personer, der stræber efter at opnå meget, der er visionære, og som er parate til at gøre arbejdet.

Vi er stolte af at sige, at alle involverede i vores sociale virksomhed er vigtige for vores succes. I de forskellige virksomheder i Better Globe Group finder vi mennesker med integritet, der er stærkt drevne inden for deres ekspertiseområde. Imidlertid placerer nogle få personligheder sig tydeligt som nøglefolkene for vores fælles mål om at skabe social forandring i Østafrika.

Camilla Solberg

Camilla Solberg Eikeland

Camilla er uddannet markedsøkonom og assisterende sygeplejerske. Hun arbejdede i 13 år med ældre og mentalt handicappede. Camilla arbejdede også i syv år i skoleadministration i Rygge Kommune, inden hun overtog stillingen som Managing Direktør i Better Globe AS i 2017. Camilla bor i Norge, er gift og har to børn.

Rino Solberg

Rino Solberg er bestyrelsesformand for Better Globe Group og grundlægger og hovedejer af Better Globe AS og Better Globe Forestry Ltd (BGF).

Rino er fra Norge og har arbejdet inden for en lang række områder som iværksætter i mere end 50 år. Det var i 1991, at Rino sammen med sin ugandiske fødte kone, Julie Solberg, begyndte at skabe, hvad der blandt andet ville føre til Better Globe Group.

Rino Solberg, formand for Better Globe Group
Rino Solberg, formand for Better Globe Group

Rino grundlagde “Solberg Children’s Help Organization” sammen med sin kone i 1991. Denne organisation blev senere Child Africa International, som er en fremtrædende nonprofitorganisation i Uganda. Da Rino og Julie i stigende grad var i kontakt med problemerne med fattigdom, korruption og kriminalitet, fik de en idé om, hvordan de effektivt kunne modvirke disse udfordringer.

I 2004 førte denne indsigt os til at se BGF plante deres første træer i Kenyas semi-ørkenområder, hvor ingen anden større skoventreprenør hidtil havde valgt at etablere sig. Rino var og er stadig fast besluttet på, at denne type socialt iværksætteri er en effektiv måde at bekæmpe fattigdom på og bekæmpe korruption og kriminalitet i Østafrika. Nu er det tydeligt for enhver observatør, at han havde ret i sin overbevisning.

Jean-Paul Deprins

Jean-Paul Deprins blev født i Belgien, men har boet i Kenya det meste af sit voksne liv. Han har været hos BGF siden virksomheden blev stiftet i Kenya i 2004. Jean-Paul arbejdede tidligere som administrerende direktør for Total Quality Management Leadership Ltd. i Nairobi, Kenya. På grund af sin lange erfaring med kvalitetsudvikling og kvalitetskontrol inden for den kenyanske industri, er han meget fortrolig med alle niveauer i det kenyanske samfund. Det har altid været vigtigt for BGF at modvirke korruption, og Jean-Pauls erfaring og færdigheder er nødvendige for at nå dette mål.

Jean-Paul Deprins, CEO af BGF
Jean-Paul Deprins, CEO af BGF

Jean-Paul er en tålmodig, empatisk og en meget erfaren forretningsleder inden for sociale relationer. Hans erfaring er nødvendig for at drive forretning i et land som Kenya, hvor sociale færdigheder, integritet og beslutsomhed er vigtige egenskaber. Uden disse principper og kvaliteter er det let at falde for bestikkelsens fristelser. For BGF er det et spørgsmål om politik aldrig at tage eller deltage i bestikkelse. Jean-Paul er den mand, der sikkert kan styre en forretningsverden, hvor bestikkelse er en løbende udfordring.

Jan Vandenabeele

Jan Vandenabeele blev også født i Belgien, men han er kenyansk statsborger i dag. Jan er skovfoged og professionel agronom. Han har mere end 30 års erfaring med at styre store projekter i Europa, Afrika, Sydamerika og Asien relateret til forskellige områder inden for landbrug og skovbrug. Han har arbejdet med projekter, der er finansieret nationalt og internationalt for at hjælpe mennesker og miljø på forskellige måder. Jan har spillet en fremtrædende rolle i disse store projekter, i en ledelsesmæssig kapacitet og med hensyn til implementeringen ud fra et teknisk perspektiv.

Jan Vandenabeele, The Executive Director Forestry af BGF
Jan Vandenabeele, The Executive Director Forestry af BGF

Jan Vandenabeele har været administrerende direktør for skovbrug siden BGF blev grundlagt i 2004. Han er ansvarlig for den tekniske implementering af træplantagerne, deres drift og alt andet relateret til kunstvanding, økosystemer og bæredygtighed.

Jan valgte at forlade sine opgaver i bistandssektoren for at arbejde sammen med BGF i ​​stedet. En af grundene til det er, at Jan sætter pris på bæredygtighed. Han ønsker at se resultaterne af hans og andres indsats overleve, selv efter at et projekts finansiering slutter. Desværre har dette ikke altid været tilfældet i hans sidste 30 års arbejde i bistandssektoren. BGFs forretningsmodel på den anden side sikrer bæredygtighed og værdi for alle involverede over lang tid, og det er meget vigtigt for Jan.

Jan-Tore Øvrevik

Jan-Tore er en af medstifterne af Better Globe AS. Han er født og opvokset i Norge, men bor nu i USA med sin familie. Jan-Tore er ansvarlig for mange af de tekniske systemer, som Better Globe og Better Globe Group bruger til at drive sin drift og forretningsudvikling effektivt.

Jan-Tore Øvrevik, Development Director af Better Globe AS
Jan-Tore Øvrevik, Development Director af Better Globe AS

Jan-Tore er uddannet fra Norwegian Business School i Oslo. Siden 1993 har han arbejdet med teknisk udvikling som konsulent og in-house tekniker for store norske kunder som DNB, Posten, Denofa, Borregaard og andre. Han ønskede imidlertid at gøre en forskel og hjælpe med at gøre verden til et bedre sted. Det var dette drivkraft for forandring, der fik ham så tidligt som i 2004 til at vie sig til BGF’s operation. Jan-Tore er derved blevet en af ​​nøglefigurene. Han bringer uvurderlig teknisk erfaring til udviklingen af ​​Better Globe Groups proprietære datasystemer.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!
Cécile Tartar Jönsson
Åkarp, Sweden

Takket være Better Globe vinder alle. Børn kan gå i skole, folk får arbejde, mikrokredit og mulighed for at løfte sig ud af fattigdom og jeg som investor får penge tilbage. Alle tjener på det! Og selvfølgelig er planeten kun godt af at der plantes træer. Jeg synes, det er en fantastisk og bæredygtig forretningsmodel, som jeg virkelig vil anbefale til alle, jeg kender

Partners

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…