Vi startede vores virksomhed i Kenya i 2006 og ekspanderede langsomt til Uganda. Vores arbejde i disse to lande er vokset i kapacitet over årene og har gjort en forskel for mange mennesker og områder. Better Globe Forestry udvikler sig støt, og vi overvejer nu at ekspandere til endnu et land i Østafrika. I slutningen af marts besøgte Jan Vandenabeele, vores skovmester, Tanzania for at undersøge forholdene til plantning.

Formålet med besøget var at indhente viden om skovlandskabet i Tanzania og dets aktører, kontakte udvalgte personer og institutioner i tre forskellige kategorier (staten, den akademiske verden, den private sektor) med henblik på at blive medlemmer af de fremtidige redaktionsudvalg i Tanzania og muligvis også for at vælge eller påbegynde udvælgelsesprocessen af potentielle repræsentanter for Tanzania.

Möte med företrädare i Tanzania. Skogsmästare Jan Vandenabeele är den andra personen från vänster.

Møde med repræsentanter i Tanzania. Forest master Jan Vandenabeele er den anden person fra venstre.

Vi blev alle godt modtaget fra første dag i Mafinga til Morogoro til Dar es Salaam. Under besøget havde vi det privilegie at besøge Southern Highlands Forestry & Wood Industries Trade Fair i Mafinga organiseret af The Private Forestry Program. Dette var det første af sin slags og ganske interessant. Hele skovbrugssektoren var repræsenteret såvel som kommercielle aktører inklusive tre virksomheder, der sælger savværker, en der sælger ovne, diverse produkter af træ og præsentationer af virksomheder, der planter træer.

Det var en god lejlighed til at netværke. Vi kom i kontakt med de fleste af de vigtige interessenter i den tanzanianske skovindustri med nogle undtagelser som Green Resources og Form International. Miti og dets funktion blev delt med de personer, vi talte med sammen med anden baggrundsinformation om Better Globe Forestry.

Motsvarigheten till Skogsvårdsstyrelsen i Tanzania

Det tilsvarende til Forestry Commission i Tanzania

I Tanzania er der steder, hvor der potentielt kan plantes melia volkensii (Mukau) i områder ved Dodoma, Shingida og Tabora (et halvørkenområde med en gennemsnitlig årlig nedbør på 400-800 mm, 1100 meter over havoverfladen). Information fra nogle af eksperterne tyder på, at melia azedarach (Zedrak) vil kunne gro til stor højde i Ifakara-området.

Under besøget havde vi møder med aktører fra skovindustrien fra Tanzanian Tree Growers Association Union, Tanzania Forestry Service og World Wildlife Fund. Alle udviste stor støtte til Better Globe Forestrys interventioner i Tanzania. Vi er nu klar til at gå ombord i dette nye eventur. Tanzania, here we come!

Artiklen blev oprindelig bragt på www.betterglobemedia.com.


Skriv et svar

Ingen kommentarer