I sidste uge gennemførte vi tre værdsatte events for kunder rundt omkring i landet. Den første del består af Johan Gustafssons beretning om dette års successer, nyheder og planen fremadrettet.

En af de absolut største successer siden sidste års event i november, er den vellykkede opstart af en virksomhed i Uganda. I løbet af året begyndte vi at dyrke træer hos vores kontraktbønder i Dokolo-området i det nordlige Uganda.

I løbet af årets første ti måneder, har vi distribueret cirka en million stikplanter til omkring 2000 kontraktbønder, der blev trænet samtidig. Det bør ses i lyset af, at det tidligere har taget mere end 10 år at producere og plante den samme mængde planter.

En anden nyhed er, at vi nu har plantet mere end 2.000.000 træer, hvilket svarer til adskillige tusinde hektar skov. Det unikke er, at denne skov er plantet på plantager og med kontraktbønder i den såkaldte halvørken. Dette er en vækst på 1.500.000 træer siden 2015.

Drastisk forøget produktionskapacitet

En stor årsag til det større antal plantede træer er planteskolernes engagement og succes. Det er let at tro, at hvis man vil have plantet flere træer, skal man bare købe flere frø. Men så enkelt er det ikke. Better Globe er rent faktisk den eneste virksomhed, der dyrker disse træer kommercielt, og er dermed også den eneste, der har været nødt til at frembringe stikplanter i det nødvendige omfang. Den ret så komplicerede proces er illustreret i denne artikel.

I februar 2012 havde Kiambere planteskole en kapacitet på 75.000 planter om året, og det er nu øget til mere end 1.200.000 planter. En hel del af planterne sælges til eksterne købere.

Ansatte og fair arbejdsforhold

Antallet af ansatte er øget fra 415 sidste år i november til mere end 625. Den timeløn de modtager er 0,45 € i timen, hvilket skal sammenlignes med en statsansat i samme område, der tjener omkring 0,28 € i timen. Mange mennesker i disse områder lever under FNs fattigdomsgrænse på 0,23 € i timen. Derfor er jobs ved Better Globe meget værdsatte.

Financiering af skoler, vand og mikrolån

In the donationspakke, som mange kunder bruger til månedlig opsparing, går nogle penge direkte til skoler, mikrolån og vandforbedringsprojekter.

I løbet af det sidste år er cirka 36.000 € gået til finansiering af mikrolånsbanker. Disse penge går til partnerorganisationer, der åbner og driver bankerne. Better Globe har intet ejerskab eller profitmæssig interesse i bankerne, men giver udelukkende finansiering til opstarten. Hidtil har mikrolånsbankerne modtaget finansiering for omkring 25.000 €. Taget i betragtning, at et mikrolån er på omrking 80 €, er det en masse penge. Tusindvis af familier har fået nye muligheder takket være disse mikrolån.

Dette år er mere end 100.000 € gået til vandrelaterede projekter via donationspakkerne. Det inkluderer alt fra køb af vandtanke, installation af tagrender og at forsyne områderne med vand. I løbet af årene er mere end 485.000 € blevet doneret til lignende aktiviteter.

Derudover er cirka 36.000 € gået til at finansiere skolebygninger og skoler. Lige som med mikrolånsbankerne drives de ikke af Better Globe, men penge gives til partnerorganisationer. I år blev en ny skole købt, renoveret og åbnet med disse penge. Du kan læse en artikel om skolen fra dette års kunderejse.

Green Initiative Challenge

I en årrække har Better Globe haft et projekt sammen med KenGen (Kenyas største el-leverandør) og Bamburi Cement (en af verdens største producenter af cement), der har til formål at skabe bevidsthed om at passe på miljøet. Det gør de ved at hjælpe og lære elever med at plante træer på deres skoler. Målet er at nå 1000 skoler på 10 år og plante sammenlagt mere end 450.000 træer.

I løbet af året har samarbejdet inkluderet mere end 400 skoler, der er blevet assisteret af KenGen, Bamburi og Better Globe. The KenGen Foundation skrev om det for nogle måneder siden på deres hjemmeside. Du kan også finde yderligere artikler her og her.

Planen fremadrettet og samarbejdet med KenGen

En anden vigtig nyhed er det dybdegående samarbejde med Kenyas største el-leverandør. I 2006 blev det første samarbejde startet, da vi plantede træer på KenGens jord omkring Kiambere dæmningen. I løbet af de sidste 10 år, har samarbejdet vist sig at være en stor success, så nu udvider vi det.

KenGen vil stille mere land til rådighed, hvor Better Globe kan bygge både et savværk og et laboratorie, i Kamburu-området nær Kiambere i Kenya. Dette garanterer en sikker forsyning af elektricitet, let adgang til veje og nærhed til tidligere produktionsfaciliteter, og det er derfor af stor betydning.

Når vi har vores eget savværk, bliver vi i stand til at bearbejde tømmeret selv. Laboratoriet vil facilitere produktion af nye planter, hvilket har været en tidskrævende del af produktionslinjen. Vi ser frem til at vende tilbage med flere oplysninger om dette i fremtiden.

Tidsbegrænset tilbud til dig som kunde

Vi anbefaler som udgangspunkt altid regelmæssig opsparing. Det er godt for dig, og det er godt for os, da vi skal udbetale lønninger til vores ansatte i Afrika hver måned. Det er grunden til, at vi belønner regelmæssig opsparing med 1 donationspakke og 10 træer ved at forære 20 bonustræer ved årets udgang.

Bonussen kan kun bruges en gang per kunde, og derfor tilbyder vi også mængderabat til de kunder, der køber træer udover disse 12 donationspakker og 120 træer om året.

  • Hvis du vil købe 150 – 499 træer, kan du få 5% bonustræer
  • Hvis du vil købe mere end 500 træer, kan du få 10% bonustræer

Bonustræerne giver samme forventede afkast som de andre træer. Dette tilbud gælder frem til d. 19. november. Placer din ordre ved at sende en e-mail til kundeservice på support@betterglobe.com med dit kundenummer og hvor mange træer, du vil købe.

Tilbuddet på regelmæssig opsparing og den første mængderabat er ens

Bemærk, at 5%-tilbuddet svarer til regelmæssig opsparing med 1 donationspakke og 10 træer. Derfor anbefaler vi, at du starter med regelmæssig opsparing hver måned og muligvis supplerer dit køb, før du gør brug af mængderabatten.

Kundeservice er altid klar til at hjælpe dig med indstillinger eller køb. Send en e-mail til support@betterglobe.com.


Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Skriv et svar

Ingen kommentarer