Hvordan vi arbejder

Hvordan vi arbejder

Vi planter træer i halvørkenen i Kenya og Uganda

Vi etablerer og driver plantager i områder med halvørken i Østafrika. Sammen med lokale bønder planter vi forskellige typer af træer på jord, der er vanskeligt at dyrke. På bæredygtig vis hjælper vi folk ud af fattigdom både direkte og indirekte. Antallet af job øges og mikrolån og uddannelse tilbydes. Samtidig gør vi noget godt for miljøet og for vores planet. Desuden giver vi vores kunder et godt afkast.

Vi tror reelt på bæredygtigheden og vigtigheden af den langsigtede vision. Vi tror ikke, der findes nogen hurtige løsninger. Hvis man ønsker at skabe en reel forandring, er man nødt til at skabe et solidt fundament og tænke langsigtet. Når man arbejder med at plante træer, giver det langsigtede perspektiv næsten sig selv. Bæredygtighed er en anden faktor, der er grundæggende for vores virksomhed.

Mulandi Nzama, one of the Better Globe's partner farmers planting Mukau trees on his land.
Mulandi Nzama, one of the Better Globe’s partner farmers planting Mukau trees on his land.

Hvis en forandring skal vare ved, er den nødt til at være bæredygtig for alle parter. Vi tror på bæredygtighed for:

 • vores ansatte på plantagerne, modtager en løn, som gør dem i stand til at komme ud af fattigdom
 • vores miljø og planeten, fordi plantning af træer reducerer truslen om klimaforandring og ørkendannelse
 • børnene, der har mulighed for at gå i skole, fordi vi bygger og renoverer skoler
 • de, der modtager mikrolån fra de banker, vi finansierer
 • de lande, hvor vi opererer, der modtager skat og den socioøkonomiske merværdi
 • de lokalsamfund, hvor vores ansatte bor, der modtager infrastruktur og vækstmuligheder
 • vores kunder her i Danmark, der kan modtage noget af profitten fra træerne og virksomheden
 • vore medarbejdere her i Sverige, der omhyggeligt arbejder med at sprede vores budskab

Siden alle parter vinder, opnår vi vores vision om at udrydde fattigdom og korruption. Det sker ikke fra den ene dag til den anden. Det vi indtil videre har opnået siden 2006 overgår imidlertid vores forventninger. Alt tyder på, at vi gør tingene på den rigtige måde.

Velafprøvede metoder giver resultater

Faktisk er intet, af det vi gør, nyt. Den kenyanske miljøaktivist og senere miljøminister Wangari Maathai modtog allerede i 2004 Nobelprisen for at plante træer. Nogle få år senere modtog Muhammad Yunus Nobelprisen for mikrolån. Det er ikke noget nyt, at uddannelse er en af de primære veje ud af fattigdom. Det vi gør, som er ret unikt i verden, er at kombinere alle disse elementer til en virksomhed, som mange drager nytte af.

Stiklinger klar til at blive plantet. Kiambere, Kenya 2017

Succesfaktoren er måden vi kombinerer de forskellige dele til et hele. Det, vi gør, er kort sagt:

 • Hjælp til selvhjælp – vi tror på at lære folk at fiske i stedet for at give dem fisk.
 • Træplantning – har gentagne gange vist sig at være en god måde til at forbedre lokalmiljøet, reducere klimaforandringer og erosion og give et stabilt afkast. Det har en ekstra værdi i og med, at vi gør det på jord, der anses for at være ubrugelig.
 • Mikrolån – i 2006 modtog Muhammad Yunus Nobelprisen for at have påvist, at mikrofinans er en effektiv måde at hjælpe folk ud af fattigdom.
 • Vand – er en uundværlig resource, der ikke er tilstrækkelig af i store dele af Afrika. Effektiv udnyttelse af vand er en nødvendighed.
 • Uddannelse – den bedste måde at hjælpe mennesker med at ændre deres situation er gennem uddannelse.
 • Samarbejde – ingen har nogensinde opnået noget stort på egen hånd. Vores samarbejde og partnerskaber er nøglen til succes.
 • Overskudsdeling – for at kunne finansiere vores virksomhed har vi brug for din hjælp, men vi deler afkastet, så du også kan profitere.

Klik på hver overskrift (eller brug menuen øverst) for at lære mere om, hvordan vi arbejder med disse områder.

Den effekt vi har

Vores vision og langsigtede mål er at reducere fattigdom og korruption i Afrika. Det er de to største begrænsninger, der afholder Afrika fra virkelig at blomstre op.

Philomena Wayua working on Better Globe's plantation in Kiambere, Kenya, 2017.
Philomena Wayua arbejder på Better Globe’s plantage i Kiambere, Kenya, 2017.

Siden vi startede virksomheden i 2006, har vi reelt opnået meget mere, end vi troede, var muligt. Nedenfor er nogle få eksempler på, hvad vi er mest stolte af. Vi har

 • solgt og plantet mere end 1.000.000 træer på jord, ingen troede kunne anvendes til skovbrug
 • betalt afkast til vores træ-ejere siden 2010 i henhold til planen
 • bygget to skoler i Uganda
 • finansieret renovering af adskillige skoler i Kenya
 • finansieret købet af en ny skole i Kabale, Uganda
 • hundredvis af sæsonarbejdere i områder, hvor der tidligere ikke var jobmuligheder
 • finansieret en mikrolånsbank, der har udlånt penge til mere end 4.000 familier
 • indgået partnerskab med hundredvis af bønder, der modtager store fordele ved at tilføje dyrkning af træer til deres virksomhed

Læs mere om den effekt vi har her →

Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Klar til at købe nogle træer?

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

Reserver din plads på webinaret

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Cécile Tartar Jönsson
Åkarp, Sweden

Takket være Better Globe vinder alle. Børn kan gå i skole, folk får arbejde, mikrokredit og mulighed for at løfte sig ud af fattigdom og jeg som investor får penge tilbage. Alle tjener på det! Og selvfølgelig er planeten kun godt af at der plantes træer. Jeg synes, det er en fantastisk og bæredygtig forretningsmodel, som jeg virkelig vil anbefale til alle, jeg kender

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…