Hvordan vi arbejder

Hvordan vi arbejder

Træplantning i semiørken områder i Kenya og Uganda

Better Globe Forestry Ltd. (BGF) etablerer og driver plantager i semi og semiørken områder (ASAL) i Østafrika. Sammen med lokale landmænd dyrkes forskellige slags træer i jord, der er svære at dyrke. For kontraktbønder er fordelene mange, såsom: Forbedret økonomisk sikkerhed, bedre jordsundhed, adgang til teknisk assistance og uddannelse, reduktion af jorderosion, støtte til børns uddannelse og meget mere.

Gennem socialt entrepreneurship og bæredygtig udvikling hjælper BGF mennesker ud af fattigdom, både direkte og indirekte. Ved at drive plantager og arbejde med kontraktbønder stiger antallet af beskæftigede. Better Globe-kunder, der køber donationspakken hver måned, hjælper også med at finansiere samfundsejede mikrofinansieringsbanker og opførelse og renovering af skoler.

Fordi denne indsats for at bekæmpe fattigdom i Afrika er baseret på bæredygtige forretningsprincipper, har alle involverede fordele mens de støtter miljøet. Som Better Globe-kunde modtager du et betydeligt økonomisk afkast på alle de træer du køber, uanset om du køber dem enkeltvis eller gennem donationspakken.

BGF tror virkelig på bæredygtighed og vigtigheden af ​​en langsigtet perspektiver. Der er ingen hurtige løsninger. Hvis du vil foretage en reel ændring, skal du lægge et solidt fundament og have et langsigtet perspektiv på alt, hvad du gør. Når man arbejder med dyrkning af de rigtige trætyper til det rigtige miljø, kommer det langsigtede perspektiv næsten af ​​sig selv. Den anden grundlæggende faktor for BGF’s forretning er bæredygtighed og pleje af miljøet for at gøre Afrika til et grønnere og sundere kontinent. Som kunde fra Better Globe bidrager alt hvad du køber, til en grønnere og mere bæredygtig fremtid, både for afrikanere og verden som helhed.

Mulandi Nzama, one of the Better Globe's partner farmers planting Mukau trees on his land.
Mulandi Nzama er en af BGF-partnerlandmænd og dyrker Mukau-træer på sin jord

For at forandring skal holde, skal den være langsigtet og bæredygtig for alle parter. BGF tror på bæredygtighed for:

 • ansatte på plantagerne modtager en løn, der gør det muligt for dem at hjælpe sig selv ud af fattigdom
 • miljøet og planeten, fordi træplantning reducerer truslen om klimaændringer og ørkendannelse
 • børn der bor i lokalsamfundene, får mulighed for at gå i skole, fordi vi hjælper med at finansiere opførelse og renovering af skoler gennem vores partner Child Africa
 • modtagere af mikrolån fra de samfundsejede banker BGF finansierer gennem donationspakkerne, der sælges til Better Globe-kunder
 • de lande, hvor BGF opererer, da de modtager skatter og den økonomiske merværdi af de skabte industrier forøges
 • de samfund, hvor medarbejderne bor, hvor infrastruktur forbedres, og der skabes muligheder for vækst og bedre levestandard
 • kunderne til Better Globe AS, der modtager økonomisk afkast fra deres træer og tilhørende forretningsudvikling, hvilket gør det økonomisk bæredygtigt at støtte Better Globe

Fordi alle parter er vindere, er BGF på en bæredygtig vej til at nå sin vision om at bekæmpe korruption og udrydde fattigdom, én familie ad gangen. Det sker ikke natten over. Men hvad BGF har opnået siden 2004 har overgået forventningerne på flere områder. Med din hjælp kan BGF bevæge sig hurtigere mod sit mål om et grønnere og sundere Afrika med markant forbedrede levevilkår i nogle af de mest sårbare samfund.

Velafprøvede og testede metoder giver resultater

Du kan blive overrasket over at vide, at intet af det BGF laver, er nyt. I 2004 modtog den kenyanske miljøaktivist og senere miljøminister Wangari Maathai Nobelprisen for plantning af træer. Et par år senere blev Muhammad Yunus, en bangladeshisk social iværksætter, tildelt Nobels fredspris for at skabe koncepterne omkring mikrokredit og mikrofinansiering. Uddannelse er velkendt for at være en af ​​de vigtigste veje ud af fattigdom.

Men det BGF gør er unikt i verden i dag. Siden starten i 2004 har virksomheden været i stand til at kombinere alle disse vigtige elementer i et bæredygtigt og fungerende forretningskoncept, der understøtter alle involverede. Gennem crowdfunding-strategien skabt af os i Better Globe AS kan alle hjælpe med at bekæmpe fattigdom i Afrika og opbygge en grønnere fremtid, samtidig med at de er langsigtede rentable.

Stiklinger klar til at blive plantet. Kiambere, Kenya 2017

Succesfaktoren er, hvordan BGF kombinerer de forskellige strategier for social indvirkning i en fungerende forretningsmodel. Kort sagt, hvad BGF gør ved hjælp af Better Globe-kunder, der køber donationspakken, er at:

 • Hjælp folk med at hjælpe sig selv – Virksomheden tror på at lære folk at fiske snarere end at give dem fisk.
 • Plant træer – Gør tørt og nedbrudt jord til grønne og produktive områder, der forbedrer det lokale miljø, modvirker klimaændringer og erosion og giver et forudsigeligt økonomisk afkast.
 • Samfundsejede mikrofinansieringsbanker – Når de modtager et lån, bliver lånemodtagerne også bankinteressenter. For at sikre langsigtet succes læres finanskompetence at styrke samfundets økonomi yderligere.
 • Giv vand – Finansieringen går til vandrelaterede projekter, og kontraktbønder får ofte uddannelse i vandforbrug og vandbeskyttelse af agroforestry feltagenter.
 • Støtte uddannelse – Den bedste måde at hjælpe folk med at ændre deres situation er gennem uddannelse. For hver solgt donationspakke går en del til at finansiere opførelse og renovering af skoler.
 • Samarbejd – Ingen har nogensinde opnået noget af denne størrelse alene. BGFs samarbejde og partnerskaber er nøglerne til deres og vores succes.
 • Overskudsdeling – For at finansiere virksomheden har BGF brug for din hjælp. Til gengæld får du en betydelig andel af overskuddet fra de to produkter, der sælges af Better Globe AS, træer og donationspakker. Indtægterne kommer fra skovbrug og dyrkning af træer i semi og semiørken områder. Den lokale forfining af tropisk hårdttræ til bæredygtige avancerede produkter, der sælges på det globale marked, er den sidste fase af virksomhedens indtægtsskabende aktiviteter.

Vores indflydelse

Både Better Globes og BGFs vision og langsigtede mål er at reducere fattigdom og korruption i Afrika. Fattigdom og korruption er de to mest betydningsfulde begrænsninger, der holder Afrika tilbage fra opblomstring. Med hjælp fra folk som dig kan vi gøre en varig forskel for både afrikanske semiørken samfund og verden som helhed.

Philomena Wayua working on Better Globe's plantation in Kiambere, Kenya, 2017.
Philomena Wayua er en flittig arbejdstager på BGFs plantage i Kiambere. Kenya, 2017

Siden BGF startede i 2004 har virksomheden overvundet mange forhindringer, der er unikke for det udfordrende arbejdsmiljø, der findes i tørre og halvtørre lande. Her er et par eksempler på de bedrifter, der er blevet hjulpet sammen med støtten fra Better Globes kunder fra hele verden:

 • mere end 2 700 000 træer er plantet i områder, som ingen mente var egnede til skovbrug
 • betalt økonomisk afkast til træejere siden 2010, til tiden og efter planen
 • finansieret opførelsen af ​​to skoler i Uganda bygget af vores partner Child Africa
 • finansierede renoveringer og støttede flere skoler i Kenya gennem Child Africa
 • finansierede køb af en ny skole i Kabale, Uganda, Child Afrikas første college
 • ud over virksomhedspersonalet beskæftiger de flere hundrede sæsonarbejdere i områder, hvor der tidligere næsten ikke var nogen jobmuligheder
 • finansierede to mikrolånsbanker, der har lånt penge til over 5.000 familier, der nu er interessenter
 • startede et partnerskab med tusindvis af landmænd, der får store fordele ved at tilføje trædyrkning til deres forretningsaktiviteter

Læs mere om vores indflydelse her →

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!
Lucas Sköld
Stockholm, Sweden

Det bedste ved Better Globe er forskellen, jeg kan gøre med mine penge. Det føles godt at vide, at mine penge går til at give børn en skolegang, hjælper folk ud af fattigdom og genopretter naturens balance på steder, hvor det virkelig er nødvendigt. At jeg også kan bruge Better Globe som en del af min opsparing, gør det til win win, hvilket er helt fantastiskt

Partners

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…