Ægte bæredygtighed

Ægte bæredygtighed

Bæredygtighed er kernen i vores forretningsmodel

Bæredygtighed har været et gennemgående træk i Better Globe Forestry Ltd.’s arbejde siden starten i 2004. Hjertet og lidenskaben hos BGF er, at imødekomme det enorme potentiale hos mennesker og miljø i Kenya og Uganda på en måde, der styrker folket, miljøet og fører til bæredygtige virksomheder og samfund.

I Kenya og Uganda finder urbanisering sted i massiv skala. BGF’s arbejde fører til en langsommere urbanisering. Når der skabes arbejde og indkomstmuligheder lokalt, ønsker flere at blive eller flytte tilbage til de landdistrikter, hvor deres familie bor.

BGF fremmer bæredygtige samfund og grønne arbejdspladser for dem, der bor i nærheden af ​​plantagerne. Når lokalsamfundene fortsætter med at vokse, kan folk tjene penge og øge produktiviteten på deres gårde. En banebrydende effekt af et velstående samfund er, at forskellige offentlige tjenester kommer til dem i stedet for omvendt.

Befolkning af landdistrikterne

Da BGF begyndte at operere i Kiambere, bestod landsbyen af ​​fem huse. Der var lidt eller intet håb for beboerne i den “landsby” at trives på det tidspunkt.

I dag består den samme landsby af 109 huse, og BGF er en betydelig og attraktiv arbejdsgiver midt i det, der bedst kan beskrives som et ødemark. Mange andre virksomheder findes nu i området, og flere gårde i forbindelse med BGFs plantager giver flere job og beboere.

I andre dele af det nordlige Kenya, hvor BGF endnu ikke er etableret, flytter folk til større landsbyer og byer på udkig efter arbejde, eller forsøger at finde forskellige måder at overleve på. Mange familier kan få adgang til madrationer gennem hjælpeprogrammer, men mens de er væk fra deres land, tager tørke og erosion over. Processen gør, at tørt landbrugsjord bliver mere og mere udfordrende at dyrke.

Arbejdspladser skabes

En af nøglerne til at bremse affolkning og ørkendannelse i tørre og halvtørre områder er, at skabe arbejdspladser. En social virksomhed som BGF kan hjælpe med at skabe beskæftigelse baseret på reelle behov, reelle kommercielle regler og bæredygtig praksis. Virksomheden skaber også jobsikkerhed i området og fortsat vækst, da den vare, de sælger, vil være i høj efterspørgsel i overskuelig fremtid. Den globale efterspørgsel efter træ og hårdttræsrelaterede produkter er massiv, og det tager lang tid at imødekomme denne efterspørgsel, da træer generelt vokser langsomt.

På planteskolen i Kiambere er 72% af medarbejderne kvinder, Kenya 2017
På planteskolen i Kiambere er 72% af medarbejderne kvinder, Kenya 2017

Efterspørgslen efter træ af høj kvalitet er fortsat højere end udbuddet, hvilket er positivt for BGF, da de fokuserer på plantning af Mukau og andre hårdttræstræer. Mukau har samme kvalitet som mahogni og teak og vokser relativt hurtigt. Hvert år plantes et stort antal nye træer, og træerne har brug for pleje, især i deres første vækstår. En produktionstid på 20 år og løbende aktiviteter sikrer, at lokalsamfundet har arbejdspladser i meget lang tid fremover.

At plante træer i semiørken områder er en vækstindustri af flere grunde, og BGF er en pioner inden for dette nye felt. Som et grønt og socialt ansvarligt firma med fattigdomsbekæmpelse som et forretningsmål hjælper de også med at imødegå skovrydning i tropiske skove. Storstilet kommerciel produktion af hårdttræ i tørre områder kan reducere efterspørgslen efter hårdttræ taget fra tropiske skove. Dette viser yderligere levedygtigheden af ​​typen af ​​bæredygtig virksomhed, som du kan støtte med Better Globe.

En bæredygtig lokaløkonomi

Mange af landsbyboerne BGF arbejder med, gør hvad de kan for at indrette deres liv, så de kan blive i deres landsbyer. De har endda en kollektiv tilgang til at dele penge og andre ressourcer. Der er normalt en landsbyfond eller en kollektiv økonomi. Men disse landsbyfonde er ofte for små til at gøre en varig forskel for landsbyen.

Mwethi Mwendi tog et mikrolån på $100, købte geder og forbedrede levevilkårene for en hel landsby
Mwethi Mwendi tog et mikrolån på $100, købte geder og forbedrede levevilkårene for en hel landsby

Gennem donationspakken kan Better Globe sammen med BGF tilføre penge i form af mikrolån i lokalsamfundene. Denne strategi understøtter igen oprettelsen af ​​små virksomheder, forbedring af levestandarden og fælles landsbyprojekter, der kan skabe værdi for samfundet.

Det er oftest kvinder har lov til at låne et lille beløb, så de kan starte en indkomstgenererende aktivitet eller investere i noget, der gør det muligt for dem at spare penge over tid. Når de tilbagebetaler lånene, bliver de også interessenter i den samfundsejede bank, som vi finansierer gennem donationspakken.

Bevidsthed betyder bæredygtighed

Mennesker, der kan leve og interagere med naturen, er ofte opmærksomme på, at de er afhængige af det biologiske økosystem. På BGFs plantager bliver det gradvis mere tydeligt for medarbejdere og personale, at vi har brug for at passe på jorden og naturen. Det bliver tydeligt, at træerne, der er plantet i denne udfordrende jord, med den rette pleje kan skabe en værdi, der giver folk mulighed for at leve af landet. Denne bæredygtige aktivitet kan medføre mange positive biprodukter for de omkringliggende områder.

Bæredygtighed inkluderer også at være opmærksom på, hvordan den økonomiske cyklus i samfundet fungerer. Når den økonomiske cyklus er startet, aftager behovet for ekstern bistand over tid. Når vi vokser en bæredygtig og socialt ansvarlig virksomhed over tid, reducerer vi fattigdom mere effektivt end næsten enhver anden social strategi.

BGFs vision er at bekæmpe fattigdom og korruption i Afrika. Det er således et afgørende træk ved forretningsstrategien at sikre, at alle bliver en vinder på de steder, de opererer. Folk skal være i stand til at stole på, at de bliver behandlet retfærdigt, og at forretningsstrategien er baseret på sunde relationer til gavn for alle involverede. Det kritiske produkt, vi sælger for at sikre et bæredygtigt forhold til både lokalsamfundene og miljøet, er donationspakken.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!