Den effekt vi har

Den effekt vi har

Sammen gør vi en stor forskel

Det vigtigste for os er den forskel vi skaber, og den indflydelse vi har over tid. Better Globe ønsker at bidrage til udryddelse af fattigdom i Afrika ved blandt andet at give folk muligheder for at arbejde, skabe varig værdi med plantager og ved at støtte uddannelse.

For at opnå den mest positive effekt, støtter vi Better Globe Forestry Ltd.’s (BGF) arbejde på flere fronter. På denne side præsenterer vi nogle af de udfordringer vores agent, BGF, har påvirket positivt med hjælp fra Better Globe-kunder fra hele verden.

Vi reducere risikoen for at familier bliver adskilt

I mange tilfælde forsøger mænd i landdistrikterne at finde arbejde i de større byer, men de kommer sjældent længere end udkanten af ​​byen. I stedet sidder de fast i slumkvarteret, hvor kriminalitet og stoffer er til stede. De finder sjældent, hvis nogensinde, et job og er for stolte til at gå hjem og fortælle familien, at de mislykkedes.

Denne søgen efter beskæftigelse fører til, at mange landdistrikter går i stykker. Når kvinder er alene, skal børn ofte hjælpe med at forsørge familien. Når børn skal arbejde, sker det normalt på bekostning af uddannelse og sikring af en bedre fremtid. Som en konsekvens bliver det sværere at bevæge sig ud af fattigdom, og det kan også bidrage til kriminalitet.

Dette par tager sig af deres børnebørn, da børnenes forældre har efterladt dem for at søge job i byen
Dette par tager sig af deres børnebørn, da børnenes forældre har efterladt dem for at søge job i byen

I stedet for at tvinge folk til at flytte væk for at finde arbejde skaber BGF jobmuligheder, hvor folk allerede bor, da de etablerer plantager langt ude på landet. Folk, der aldrig har haft et job, kan nu arbejde under værdige forhold, modtage en regelmæssig løn og føle sig stolte over at forsørge sig selv, deres familier og bidrage til lokalsamfundet på forskellige måder.

BGF understøtter også ansættelse af kvinder, hvilket er usædvanligt i disse regioner. Endnu sjældnere er de kvindelige vejledere på planteskoler. At foretrække kvindelige arbejdere er en del af BGF’s arbejde for social bæredygtighed. Undersøgelser viser, at kvinder bidrager mere til deres familier og samfund end mænd. Da det generelt er mere udfordrende for kvinder at finde sikre job i landdistrikterne, gør det, som vi i Better Globe støtter gennem BGF, en reel forskel.

Landdistrikter i Kenya er generelt bedre til at styre penge ansvarligt, hvilket betyder, at flertallet blandt dem, der ydes mikrolån af mikrobankerne, der finansieres af Better Globes donationspakke-kunder, er kvinder.

Skoler og uddannelse er blandt de vigtigste skridt til at udrydde fattigdom

Hvis børn ikke får uddannelsesmuligheder, er der en betydelig risiko for, at de i stedet lærer, hvad deres forældre lærte af deres forældre. I mange tilfælde involverer det korruption, og det fører ofte til uligheder og langvarig fattigdom. Vi er måske ikke altid i stand til at hjælpe voksne med at gøre tingene på en ny måde og søge nye muligheder. Vi kan starte med børnene, for vi kan stadig opbygge integritet og et værdigt og bæredygtigt fundament for samfund, der kan arves i de kommende generationer.

Better Globe har finansieret renoveringen af ​​denne børnehave i Mboti, Kenya
Better Globe har finansieret renoveringen af ​​denne børnehave i Mboti, Kenya

Uddannelse er en væsentlig del af arbejdet, som Better Globe-kunder understøtter. BGF bidrager med viden og økonomiske ressourcer til renovering og opførelse af skoler i samarbejde med Child Africa, ofte tæt på plantagerne. I mange tilfælde organiserer BGF også plantning af træer på skolens grund. Målet er at hjælpe skolerne med at blive selvforsynende over tid, forbedre fødevaresikkerheden og lære børnene om vigtigheden af ​​at tage sig af miljøet.

Jo flere træer der plantes, jo større forskel gør vi

Skovrydning er et enormt problem overalt i verden. Selvom mange politikere overalt i verden er enige om dette faktum, er der ikke truffet nogen beslutninger til at løse problemet og bestemt ikke hurtigt nok. BGF har valgt at investere i kommercielt skovbrug i semi og semiørken områder. Med Better Globe kan du hjælpe crowdfund med indsatsen for at imødegå fattigdom og ørkendannelse i disse tørre områder.

Dette er indgangen til BGF Mukau-plantagen i Kiambere, Kenya, 2017
Dette er indgangen til BGF Mukau-plantagen i Kiambere, Kenya, 2017

Fordelen ved at operere i tørre områder er, at BGF kan overlade det frugtbare område til dem, der har mest brug for det for at opretholde deres familier og for at skaffe mad til nationen. Virksomheden kan gøre en langt mere signifikant forskel ved at omdanne store områder af semiørken til frodige og grønne oaser.

BGF bidrager til at sikre flere træer på planeten gennem kontraktbønder, bæredygtige plantager og ved at plante træer, der kan hjælpe med at reducere skovrydning i nogle af de mest biodiversitetsrige skove, vores tropiske skove. Med din hjælp kan vi øge vores indflydelse og hjælpe med at skabe en grønnere fremtid for afrikanere såvel som for hele verdenen.

Træerne hjælper også med at omdanne kuldioxid til ilt, og de fungerer som kulsyre, hvilket betyder, at de opbevarer kulstof. Mukau træer dyrket i Kenya binder også kvælstof til jorden og forbedrer jordens sundhed i forringede områder. I processen modvirker mukau-træer både jorderosion og ørkendannelse. Det er også værd at nævne, at nedbrudt jord og ørkendannelse frigiver betydelige mængder kulstof.

Ved at støtte BGF’s indsats hjælper Better Globe-kunder med at imødegå klimaændringer, hver gang de køber et træ eller en donationspakke. I den samme proces skabes job og indkomstmuligheder for nogle af Afrikas mest sårbare samfund.

BGF resultater til dato

Gennem crowdfunding har Better Globe-kunder støttet BGF med at opnå betydelige fremskridt gennem årene, hvoraf nogle inkluderer:

  • Plantning af et par tusind hektar skov- og plantager med over 1,2 millioner træer
  • Vi hjalp over 5.000 familier med mikrokredit ved at finansiere samfundsejede mikrolånebanker forvaltet af BGF-partner K-Rep.
  • Samarbejde med over 15.000 partnerbønder (1. nov. 2019), der planter træer på deres jord, der i øjeblikket beløber sig til over 1.500.000 træer
  • BGF startede et samarbejde med Kenyas største elselskab KenGen, som inkluderer at have plantager omkring deres dæmninger for at reducere jorderosion. Et partnerskab med KenGen Foundation blev også dannet for at hjælpe lokalsamfund og skoler med træ-plantningsinitiativer til blandt andet at støtte uddannelse.
  • Gennem Better Globe-donationspakken har vi finansieret mere end €255 000 til projekter relateret til forbedring af vandsituationen for landbrugssamfund i tørre områder.
  • BGF har beskæftiget over 150 mennesker på fuld tid med fordele såsom sundhedsforsikring, som er vanskelig at få med i Kenya. Mere end 450 mennesker arbejder også på deltid på BGFs plantager. Ekstra jobmuligheder skabes også ved at støtte kontraktbønder.
  • Samarbejde med mange lokale organisationer, virksomheder og offentlige agenturer
  • Vi har finansieret renoveringen af ​​flere skoler, støttet opførelsen af ​​to nye skoler og købt af en skole. Støtten gennem donationspakker, mere end €255 000, har gjort det muligt for flere hundrede børn at få adgang til uddannelse i Kenya og Uganda.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!