FAQ

Svar på ofte stillede spørgsmål om Better Globe

Dette er de mest almindelige spørgsmål, som vores kunder har om os, vores forretning, og hvordan man køber træer og donationspakker fra os. Klik på hvert emne for at se vores svar.

Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål, bedes du kontakte os på support@betterglobe.com

 • Hvad er en social virksomhed?

  En social virksomhed er en profitdrevet virksomhed, der har specifikke sociale mål, der tjener som hovedformål. Sociale virksomheder søger at maksimere overskuddet, samtidig med at de skaber fordele for samfundet, der ofte går hånd i hånd med miljøfordele. En social virksomhed bruger typisk en stor del af sin fortjeneste til at finansiere sociale eller miljømæssige programmer.

 • Hvordan beskytter Better Globe mine personlige oplysninger og købsoplysninger?

  For at give vores kunder sikker styring af kredit- eller betalingskort-oplysninger bruger vi en certificeret udbyder til tredjepartsløsninger til kunder i forskellige dele af verden. Better Globe AS indsamler ikke denne type information i vores databaser. Vi har kun referencenumre for de kort, som kunderne har registreret hos os. Referencenumrene bruges, når en kunde foretager en manuel tilbagekøb af vores produkter. De bruges også til automatiserede gebyrer, når kunder abonnerer på månedlige opsparinger i træer eller donationspakker.

  De oplysninger, som kunderne giver, såsom deres adresse og telefonnummer, gemmes og logges. Dette betyder, at når oplysninger opdateres på en konto, bevares både de nye og de gamle data. Vi gør dette for at give vores kunder den bedst mulige sikkerhed.

  Vi bruger også dedikerede servere og tager regelmæssig sikkerhedskopiering af databaser.

 • Hvordan genereres det økonomiske afkast?

  Better Globe Forestry Ltd. (BGF) driver en virksomhed. I det væsentlige er det salget af afgrøderne - forarbejdede afgrøder som Moringa-pulver og frø fra Moringa-træet - og høst af tømmeret fra plantagerne, der giver overskud. Virksomheden beskæftiger sig også med salg af frø fra træer.

  BGF vil eje og drive lokale fabrikker, hvor bæredygtige træprodukter af høj kvalitet såsom møbler og parket vil blive fremstillet til det internationale marked.

  Virksomheden har også flere yderligere indtægtskilder, blandt andet udbytte fra datterselskaber og opkøb. Alle disse indtægtsstrømme supplerer det forventede afkast på træer og donationspakker i tilbagekøbsprogrammet forvaltet af Better Globe AS.

 • Kan Better Globe AS garanterer et økonomisk afkast?

  Nej. Vi kan ikke garantere et afkast, og alle udbytter estimeres derfor. Skønnene er baseret på både de indtægter og udgifter, der i vid udstrækning er kendt. For eksempel kan BGF med stor sikkerhed beregne arbejdsomkostninger, maskiner og andre udgifter samt indtægterne fra det, de sælger.

  Efter mere end 15 års forretning føler vi også, at vi kan forudsige pålidelige forudsigelser og har god viden om risiciene. Indtil videre har vi været i stand til at minimere risici og forhindre noget, der kan bringe vores evne til at holde vores løfter i fare. Vi er fortsat fuldt engagerede i at sikre, at alle, der støtter vores vision og BGF's mission om at reducere ekstrem fattigdom i Afrika, kompenseres som forventet for deres generøse støtte.

 • Har Better Globe en returpolitik?

  Ja, det har vi. Enhver kunde, individuel eller juridisk enhed, uanset hvor i verden du bor, har 14 dage til at annullere deres køb for fuld refusion. Hvis du fortryder at foretage et køb, bedes du kontakte support@betterglobe.com, så hjælper vi dig med det.

 • Er jeg bundet til et månedligt abonnement?

  Nej, det er du ikke. Du vælger at købe træer, donationspakker eller en kombination af de to, som du vil. Du kan foretage et køb engangs, ved lejligheder, som du foretrækker, eller abonnere på et månedligt køb.

  Hvis du tilmelder dig regelmæssige opsparinger gennem et abonnement på træer eller donationspakker, kan du annullere efter eget ønske, hvis det er nødvendigt. Du kan nemt gøre dette ved at logge på hjemmesiden og ændre indstillingerne for køb af træer og donationspakker på din kundekonto. Du er også velkommen til at kontakte os for hjælp.

  Det er helt op til dig, om du vil købe træer, donationspakker eller begge dele. Som kunde beslutter du, hvad du vil købe, og hvornår.

 • Hvordan fungerer vores loyalitetsprogram med 20 bonustræer?

  Alle kunder, der køber 120 træer og 12 donationspakker i løbet af et kalenderår, belønnes med 20 bonustræer som tak for at støtte vores indsats.

  Du modtager de samme afkast på dine bonustræer som på de træer, du erhverver individuelt eller gennem donationspakken. Bonus træer placeres på din konto i begyndelsen af ​​året efter dit kvalifikationsår; de er dateret tilbage til det år, du kvalificerede dig. Vi gør dette, så du begynder at tjene afkast på dine bonustræer sammen med de andre træer, der er erhvervet det år.

  Den nemmeste måde at sikre dig, at du kvalificerer dig til bonus træer, er at oprette et månedligt abonnement på ti træer og en donationspakke. Det betyder dog ikke noget, hvornår du køber dem i løbet af året, eller hvor mange køb du foretager. Så længe du køber mindst 120 træer og 12 donationspakker i løbet af et kalenderår, er du kvalificeret og optjener automatisk de 20 bonustræer. Det forventede afkast på 20 træer i den 20-årige periode, du ejer dem, er €4.165,-

 • Er det muligt at købe træer gennem mit firma?

  Både privatpersoner og virksomheder (juridiske enheder) er velkomne som kunder.

  Ud over privatkunder har vi flere erhvervskunder, der har købt træer i mange år.

 • Hvad hvis jeg som træejer dør?

  Hvis du dør, bliver dine træer en af ​​aktiverne i din ejendom. De distribueres til modtagerne af boet ved lov.

  Du kan også testamentere dine træer, hvis du vil. Loven bestemmer, om dine ønsker vil blive fulgt med hensyn til arvinger.

  Det er altid fordelagtigt for dine begunstigede, hvis dine aktiver dokumenteres på en let tilgængelig måde som et testamente.

  Hvert træ ejes i 20 år. Kundens AID-kode (kundenummer) bruges til at få information om de træer en person ejer og den værdi, de repræsenterer. Det er således en fordel, hvis kundenummeret er tilgængeligt for de overlevende pårørende. En person med flere AID-numre har et login pr AID-nummer.

  Better Globe AS skal modtage en dødsattest for at kunne overføre ejerskabet af træerne til den person, der arver dem. Navn, e-mail-adresse og telefonnummer til arvingen er også nødvendig. Hvis der er flere arvinger, vil de eje den afdødes træer sammen. Vi kan ikke opdele en kundekonto i flere konti.

 • Har Better Globe AS betalt afkast til trækunderne?

  Det første år, vi betalte et afkast, var 2010. Det var for træer, der blev solgt til de første kunder i 2006. I 2011 betalte vi afkast for solgte træer i 2006 og 2007.

  Det tager fire år for træerne at blive produktive, og den første betaling betales i slutningen af ​​det femte år. Så i 2019 betalte vi retur til alle kunder, der ejer træer (inklusive dem fra donationspakker), der er købt mellem 2006 og 2015. Vi er stolte af at kunne sige, at alle kunder er blevet betalt som forventet, siden returbetalingerne startede i 2010. Vi er sikre på dette vil også være tilfældet fremover.

 • Hvordan beskattes mine Better Globe-træer?

  Du betaler skat i henhold til gældende love i det land, hvor du betaler skat.

  Når du får et afkast på dit træ, deponeres beløbet på din Better Globe-konto. For at bruge disse penge skal du aktivt anmode om, at beløbet på Better Globe-kontoen overføres til din bankkonto.

  Bemærk, at du kun skal betale skat af afkastet, når Better Globe indbetaler beløbet på din bankkonto.

  Afkast på træer, der ejes af virksomheder, beskattes ofte forskelligt. Vi anbefaler, at du konsulterer din revisor eller skattejurist for at få svar på, hvad der gælder for din virksomhed. Vi har flere erhvervskunder, der har købt træer i årevis. De er allerede begyndt at modtage en tilbagevenden. Beskatning giver ikke problemer, men politikker varierer blandt andet afhængigt af, hvordan virksomheden er oprettet.

 • Hvad er bedst: at eje træer via et firma eller privat?

  Som individ kan du købe træer og donationspakker. Hvis du har en virksomhed eller beslutter at starte en virksomhed, kan du vælge at foretage indkøb gennem din virksomhed. I det første tilfælde bliver du en direkte ejer, og i det andet tilfælde ejer du træerne gennem virksomheden.

  Hvilken type ejerskab, der er mest gunstig set ud fra et økonomisk perspektiv, afhænger af, hvordan du planlægger at bruge det økonomiske afkast.

  Afkastet på træer der ejes af en person, beskattes normalt som en indkomst fra kapital eller investeringer. Afhængigt af din beskatning, kan det betyde, at det overskud du får på træerne, betales som skat. Det er lavere end hvis du som enkeltperson ønsker at trække afkastet på træer, der ejes af din virksomhed.

  Et firma betaler ofte en anden procent i skat af det afkast, som træerne genererer. Det beskattes igen, hvis overskuddet udbetales til dig som virksomhedsejer.

  Situationen er anderledes, hvis du agter at købe træer og donationspakker gennem din virksomhed for at holde træernes afkast inden for virksomheden. I dette tilfælde er det mere rentabelt at eje træerne gennem virksomheden, fordi skattesatsen normalt er lavere for virksomheden end for dig som privatperson.

  Er du i tvivl om din beskatning, anbefaler vi at du kontakter din revisor.

 • I hvilke lande opererer BGF?

  I 2006 begyndte BGF at etablere plantager, og i 2016 startede virksomheden samarbejde med kontraktbønder forskellige steder i Kenya. BGF begyndte at plante træer i Uganda i 2018, og de håber at kunne etablere operationer i Tanzania inden 2021.

  Vi bidrager til finansieringen af ​​skoler gennem NGO Child Africa, og de er allerede aktive i både Uganda og Kenya.

  BGF har også ejerskab i virksomheder i flere andre lande i Europa og andre steder. Better Globe AS ejes ikke af BGF. Vi er en privatejet norsk social virksomhed, der beskæftiger os med salg og marketing. Vi ansætter BGF som vores lokale agent i Østafrika til at passe træerne og skabe de sociale og miljømæssige påvirkninger, som vores kunder hjælper med via crowdfunding, når de køber vores produkter.

 • Hvilke GPS-koordinater skal jeg bruge, hvis jeg vil se BGFs plantager på Google Earth?

  Her er nogle forslag til steder, som du kan se ved hjælp af Google Earth eller Google Maps:

  Kiambere-plantagen
  GPS: 0.691755° S 37.912830° E eller -0° 41′ 30.32″, +37° 54′ 46.19″

  Kibwezi Mukuyu Farm
  GPS: 2.375481° S 38.076478° E eller -2° 22′ 31.73″, +38° 4′ 35.32″

  Nyongoro-træplantagen
  GPS: 2.330086° S, 40.323278° E‎ eller -2° 19′ 48.31″, +40° 19′ 23.80″

  Mboti Primary School (støttet gennem donationspakken og Child Africa)
  GPS: 0.738638° S 38.436699° E‎ eller -0° 44′ 19.10″, +38° 26′ 12.12″

 • Hvor mange træer der plantes på en hektar jord?

  BGF skal tage flere parametre i betragtning, når de beslutter, hvor tæt træerne skal plantes i deres plantager. Nogle gange afhænger det af behovene hos forskellige arter.

  For at få en idé om, hvor tæt træerne er plantet, går vi ofte efter antallet af træer pr hektar. BGF planter mellem 625 og 1.000 træer pr hektar.

  En hektar er 10.000 kvadratmeter. En hektar svarer til en firkant på 100 meter med 100 meter.

 • Er dyrkning økologisk?

  BGF sigter mod, at al dyrkning af træer skal være økologisk. Desværre kan de desværre ikke klassificere alle landbrugsaktiviteter, der finder sted på deres plantager og i samarbejde med kontraktbønder, som økologiske. Moringa-produktionen i Uganda er dog certificeret økologisk.

  BGF er dedikeret til bæredygtighed i alle aspekter af deres forretning. Men på grund af lokale forhold, såsom udpint jord og skadedyrsbekæmpelse, bruges nogle kemikalier, når det er nødvendigt. Heldigvis er der løbende forskning for at fremstille et sikkert og naturligt biopesticid fra bladene af Melia volkensii, de vigtigste træarter plantet af BGF i ​​Kenya.

 • Bruger BGF kemisk gødning eller økologisk materiale til bestøvning?

  Den anvendte gødningstype varierer afhængigt af forholdene i hver enkelt plantage og for hver landmand. Dette betyder, at der ud over økologisk materiale og gavnlige bakteriekulturer også anvendes kemisk gødning, når der ikke er nogen bedre mulighed tilgængelig.

 • Har BGF en ISO-certificering?

  BGF arbejder efter kvalitetsstyringssystemer specificeret i ISO 9001 og miljøledelsessystemer specificeret i ISO 14001. Virksomheden har god viden om ledelsessystemer i henhold til ISO i organisationen. Rino Solberg, grundlægger og formand for Better Globe Group, har tidligere arbejdet med ISO-rådgivning. Han har hjulpet mere end 150 virksomheder med at blive ISO-certificeret.

  Ved at følge ISO er der indbygget ledelsessystemer i BGF's forretning fra starten af i 2006. BGF arbejder med systematikken og overholder de krav, som standarderne foreskriver. Indtil videre har de valgt ikke at ansøge om at blive certificeret for at udskyde de omkostningerne der er forbundet med dette. Med alle fordelene på plads, som standarden giver, har de besluttet, at omkostningerne er højere end værdien af fordelene, som en certificering vil medføre. Denne beslutning gennemgås regelmæssigt. Certificering vil sandsynligvis finde sted i fremtiden, når virksomheden udvides.

 • Har BGF af skovforvalter certificering (FSC)?

  BGF arbejder på at certificere sine skovforvaltningsenheder og partnerlandbrugersystemer for at garantere ansvarlig skovforvaltning. Mærkning med skovforvaltningscertificering sikrer forbrugerne, at BGF-træprodukter kommer fra miljømæssigt ansvarlige, socialt fordelagtige og økonomisk levedygtige og ansvarligt forvaltede skove eller ligesindede partnerbønder.

  BGF har allerede størstedelen af ​​FSC's certificeringskrav på plads på grund af sin forpligtelse til socialt ansvar og bæredygtighed i alle aspekter af sin forretning. Ikke desto mindre vil alt nu blive dokumenteret på en struktureret måde, der passer til FSC-certificeringsprocessen og understreger ekstern periodisk revision.

  Vi er ikke sikre på, hvornår FSC-certificeringen vil være på plads, men vi ser frem til at meddele denne fantastiske nyhed til vores kunder i fremtiden.

 • Hvad er, og hvad gør en Better Globe-ambassadør?

  Nogle af vores kunder, der deler visionen for Better Globe AS og vores ideer om, hvordan vi kan bidrage til bæredygtige, sociale og miljømæssige forbedringer, vælger at blive ambassadører. Dette er kunder, der ønsker at dele muligheden, gøre noget godt for andre, for miljøet og deres økonomi.

  Anbefalinger fra eksisterende kunder er et stærkt marketingværktøj for en virksomhed. For at drage fordel af det har vi skabt et belønningssystem til kunder, der
  deler information om vores forretning, og på den måde får nye kunder til os. Vi belønner en kunde med en gratis donationspakke hver måned, når seks af de kunder, de henviste til os, månedligt køber en donationspakke. Læs mere om anbefaling af Better Globe, og hvordan det fungerer her »

  If you want to earn a commission by selling trees and donation packages from Better Globe AS, you can become an affiliate and a product ambassador with us. You will then be able to receive compensation from Better Globe based on the products sold. Contact your product ambassador or contact person for more information about this option.

  Hvis du vil tjene en provision ved at sælge træer og donationspakker fra Better Globe AS, kan du blive tilknyttet og blive ambassadør hos os. Du vil derefter være i stand til at modtage kompensation fra Better Globe baseret på de solgte produkter. Kontakt din ambassadør eller kontaktperson for at få flere oplysninger om denne mulighed.

 • Er Better Globe en velgørenhedsorganisation?

  Vi driver en social virksomhed, der har til formål at hjælpe med at udrydde fattigdom og korruption i Afrika. Vi mener, at der kræves en langsigtet forretning, der ikke er afhængig af tilskud for at opnå forbedringer i områder med udtalt fattigdom. Vi mener også, at det er gavnligt for folk at få hjælp til at hjælpe sig selv, og at denne tilgang er den mest bæredygtige.

  Vi hjælper med at crowdfunde BGF's indsats i Østafrika. Udover deres forretningsaktiviteter, udfører BGF også noget velgørenhedsarbejde ved at støtte opførelse og drift af skoler, vandforsyning og mikrofinansieringsaktiviteter.

  BGF er ikke en velgørenhedsorganisation, men inden for rammerne af deres forretningsmål udfører de en masse velgørende arbejde.

 • Hvor meget af en donationspakke går til velgørenhed?

  En donationspakke inkluderer €19 til velgørenhed.

  De velgørende effekter, der følger med for hver donationspakke, er:

  To træer doneres til en lokal organisation, skoler eller partnerbønder, der har økonomisk fordel af disse træer.

  Vi siger, at der doneres 500 liter vand. Alligevel er det sandsynligvis meget mere, da BGF kan levere rent vand, levere udstyr til vandopsamling eller hjælpe med adgang til vandkilder såsom borede brønde. Hjælp med vandrelaterede aktiviteter afhænger af lokale behov.

  €1,50 går til Child Africa og opførelse eller renovering af skoler, der støder op til partnerlandmændene, plantager eller til at støtte Child Africa's skoler i Uganda.

  €1,50 går til mikrolån og opførelse og finansiering af samfundsejede mikrofinansieringsbanker.

 • Gør €1,50 til skole og mikrolån en reel forskel?

  Ja, det gør en enorm forskel! Når du køber en donationspakke, tildeles €1,50 til bygning eller renovering af skoler. Yderligere €1,50 tildeles til finansiering af lokale mikrofinansieringsbanker. Det gør en stor forskel, når mange mennesker regelmæssigt køber donationspakker.

  Summen af ​​€1,50 fra de donationspakker, vi har solgt, har været nok til at støtte flere skoleprojekter. Jo flere donationspakker vi sælger, jo hurtigere vil antallet af børn der kommer i skole, stige.

  Finansiering gennem donationspakken har allerede resulteret i vellykkede voksende mikrofinansieringsaktiviteter med flere tusinde låntagere. I 2020 er to landsbybanker blevet åbnet, og en tredje er på vej. De lånte penge har givet låntagere adgang til bedre levevilkår. Når lånene tilbagebetales, bliver låntager en interessent i banken, og midlerne kan udlånes igen for at hjælpe flere med at starte processen med at løfte sig ud af fattigdom.

 • Mikrolån bliver undertiden kritiseret; hvad gør BGF's løsning bedre til at reducere fattigdom, og hvad er renten?

  Microlån er et værktøj, der sammen med andre værktøjer kan bruges til at bekæmpe fattigdom. Dette værktøj kan designes og bruges på mange forskellige måder. Den mikrolånevirksomhed, som Better Globe støtter, er baseret på nogle få grundlæggende principper. Vi mener, at disse principper er afgørende for effektivt at imødegå ekstrem fattigdom.

  Renten må ikke være så høj, at den sætter låntager i en situation, hvor han eller hun ikke kan betale den. Rentesatser skal tage højde for, at lånet vil blive brugt til noget, der hjælper låntager med at forbedre deres økonomiske situation permanent. Låntager skal være i stand til at betale renterne uden at bringe den tilsigtede anvendelse af de lånte penge i fare.

  Mikrolån fra virksomheder, der ikke er relateret til Better Globe, kan have en rente på mellem 40 og 125 procent for at skabe en betydelig fortjeneste. Rentesatser som disse vil sandsynligvis modvirke hele formålet med at løfte fattige samfund ud af fattigdom. Renter i de banker vi hjælper, støtter långivere, der som interessenter følges sammen med bankerne og samfundene, når lån tilbagebetales.

  Mikrolån ydes aldrig til dækning af leveomkostninger og andet forbrug. Formålet med lånet er at muliggøre ændringer ved at hjælpe låntager ud af fattigdom. Forbrug fører ikke til en forbedret økonomi i fremtiden. Kreditter, der gives til forbrug, kan sætte låntagere i en gældsfælde snarere end at forbedre deres evne til at forsørge sig selv og deres familier.

  Microlån-operationer hos os er ikke skabt for profittens skyld. De lånte penge er doneret af vores kunder gennem donationspakker. Når en låntager har lånt penge over en periode, tilbagebetales lånet. Midlerne kan derefter lånes ud til den næste person. Operationerne øges kun i omfang med de midler, der leveres fra donationspakker. Mikrokreditbankernes kunder bliver ejerne af bankerne, når de begynder at spare penge, som en del af systemet. Udover lokalsamfundet er der ingen ejere, der kræver profit.

  Målet med mikrolånet er at låne penge, få pengene tilbage igen, dække mulige kredittab og derefter låne pengene ud igen. Rentesatsen for at opnå dette er ca. 10 procent årligt, hvilket er normen for bankerne understøttet af donationspakkekunder. BGF tilbyder også uddannelse i finansiel læsefærdighed for yderligere at øge låntagernes evne til at få mest muligt ud af deres lån.

  Da mikrolånet, vi hjælper med at finansiere, følger socialt ansvarlige og bæredygtige principper, adskiller de sig fuldstændigt fra eksemplerne med høj rente nævnt ovenfor. Kritik af mikrofinansieringsbanker er normalt relateret til eksplorative renter. I modsætning hertil finansierer BGF kun mikrofinansieringsprojekter der understøtter lokalsamfund, og som er non-profit for virksomheden og Better Globe-kunder.

 • Tjener BGF penge på de fattige i Afrika?

  BGF tjener penge gennem skovbrug. Gennem deres aktiviteter kan de tilbyde lokalbefolkningen vellønnet beskæftigelse med gavnlige arbejdsforhold, gode sundhedsydelser og nødvendig træning. BGF forbedrer også lokale situationer ved at beskytte vandforsyningen, støtte skoler til børn og give muligheder for mikrolån.

  BGFs vision er at udrydde fattigdom og korruption. Deres midler til at opnå dette er gennem socialt ansvarlig og bæredygtig skovbrug. Gennem dette skaber de en win-win-win-situation, der gavner alle involverede, herunder miljøet.

  Så svaret er: Nej, BGF tjener ikke penge på de fattige i Afrika. De giver beskæftigelse, arbejder med partnerbønder og skaber indkomstmuligheder, mens de hjælper med at genoprette forringet jord og økosystemer.

 • Hvad er Jeres syn på "land grabbing", og hvordan skaffer BGF jord?

  Desværre er det vanskeligt for fattige samfund med få ressourcer at modstå økonomisk stærke organisationer. Det er ikke ualmindeligt, at multinationale virksomheder udnytter situationen ved at indgå aftaler med udviklingslandenes regeringer hvilket resulterer i, at landets indbyggere bliver tvunget til at opgive deres forfædres land.

  Denne situation er en af ​​mange grunde til, at BGFs forretningsaktiviteter er så vigtige. Gennem en livlig lokal handel, der tiltrækker andre virksomheder, er samfund bemyndiget og bedre rustet til at komme ud af fattigdom. Derfor reduceres risikoen for afhængighed af virksomheder, der baserer deres drift på udnyttelse af lokale ressourcer.

  BGF lejer jord og arbejder tæt sammen med samfund ét skridt ad gangen. I arbejdet med kontraktsbønder hjælper virksomheden dem, der ikke har dokumentation om grundejerskab, med at få de nødvendige dokumenter for at sikre ejerskab af deres jord.

  Desuden giver BGF beskæftigelsesmuligheder, bidrager til skoler og børns uddannelse, vandforsyning og meget andet. Virksomheden etablerer plantager i nedbrudte semiørken områder, der anses for uegnede til økonomisk aktivitet og hjælper landmænd med diversificering ved at tilbyde landbrugskontrakter baseret på skovbrug.

  We need your help to put an end to land grabbing. The more trees and donation packages we sell, the more BGF can expand their business, and thus support a larger portion of the population in underprivileged parts of Africa to stand up against land grabbing.

  Vi har brug for din hjælp til at sætte en stopper for "land grabbing". Jo flere træer og donationspakker vi sælger, jo mere kan BGF udvide deres forretning og dermed støtte en større del af befolkningen i underprivilegerede dele af Afrika til at stå op mod opkøb af deres jord.

 • Er der taget højde for grundvandets niveau når der bores efter vand?

  Ja, disse spørgsmål overvåges også af NEMA (National Environment Management Authority), som skal give sin godkendelse, før BGF kan få tilladelse til at bore efter vand.

  Boring efter vand har ikke vist sig at være så effektiv som virksomheden havde håbet. På grund af dette bruger BGF primært vandopsamlingsmetoder og andre måder at give adgang til vand på.

 • Hvad hvis mit træ bliver skadet af insekter eller ild?

  Vi tilbyder muligheden for at købe træer, som du ejer i 20 år. Af antallet af træer vi sælger, har BGF til formål at plante op til dobbelt så mange, og snart sandsynligvis mere end det.

  Når du køber et træ, ejer du ikke et bestemt træ. I stedet ejer du et træ i den samlede pulje af træer, der er plantet af virksomheden. Denne strategi beskytter dine aktiver, fordi du ikke udsættes for den potentielle skade på et bestemt træ. BGF har implementeret flere risikostyringspolitikker for at minimere alle kendte risikofaktorer på deres plantager.

  For at minimere risikoen for vores kunder:
  • BGF vil plante mindst dobbelt så mange træer, som vi sælger
  • ingen kunder ejer et bestemt træ
  • BGF har omfattende erfaring med de træarter, de dyrker
  • plantagerne er placeret forskellige steder i forskellige lande
  • træerne plejes, overvåges og plantes for at minimere risikoen for brand, sygdom og skadedyr

 • Hvad sker der, hvis der er ekstrem tørke eller afgrøderne slår fejl?

  BGF er en pioner inden for plantning af træer i tørre områder, og nu en førende ekspert i at drive skovbrug i den slags klima og terræn hvor plantagerne er placeret. Virksomheden har indsamlet erfaring siden 2004 og udgiver endda et blad af høj kvalitet til plantning af træer for at hjælpe alle, der er interesserede i at tjene penge gennem skovbrug. Miti Magazine fungerer som et knudepunkt for information og er en platform for udveksling af skovbrugsviden mellem skovpersonale, landmænd, iværksættere, økologer, naturelskere og andre interesserede.

  Der kan ske meget, men BGF er godt rustet til at imødekomme alle forudsigelige udfordringer. De arter, de arbejder med, vokser naturligt i tørre omgivelser og er alle tørkebestandige. Som en yderligere foranstaltning har virksomheden spredt sine plantager geografisk for at begrænse eventuelle forstyrrelser.

 • Dele af Afrika kan være politisk ustabile. Hvad sker der hvis der er skift i magten?

  BGF driver kun forretning i politisk stabile regioner. Hypotetisk kan alt ske. Afrika opfattes generelt som mere ustabilt end mange andre steder i verden, men det er ikke altid tilfældet. BGF har etableret sig i Kenya, Uganda og Tanzania (fra 2021), hvor stabilitet har været almindelig i lang tid. Flere lande i Afrika bevæger sig mod større stabilitet. BGF sigter mod at bidrage til denne uhyre positive udvikling med sin mission at bekæmpe fattigdom og korruption gennem gennemsigtige, bæredygtige og socialt ansvarlige forretningsprincipper.

 • Hvad sker der, hvis tømmerprisen falder?

  Hvis tømmerprisen falder, reduceres BGFs indtægter for en given tømmermængde. Dette er noget de skal tage højde for i deres økonomiske beregninger. BGF beregner løbende på virkningen af ​​et sådant scenario.

  Virksomheden dyrker dog tropiske hårdt-træer af kvalitet svarende til teak og mahogni, som begge er i høj efterspørgsel. Derudover har de ikke til hensigt at sælge tømmer, men øger overskuddet og lokal beskæftigelse ved at producere møbler af høj kvalitet. Denne strategi betyder, at virksomheden ikke er så udsat for tømmerpriser som de fleste andre skovbrugsvirksomheder.

  Virksomheden finder det også ret usandsynligt, at prisen på bæredygtigt produceret tropisk hårdt træ, ville falde betydeligt over en længere periode. Denne opfattelse er baseret på tropisk tømmeres historiske præstationsevne, og ubalancen mellem udbud og efterspørgsel. Vi har ikke tilstrækkelige mængder af denne naturressource. Sandsynligheden for, at manglen på træ vil falde, er minimal, i betragtning af hvordan verdens tropiske skove er faldet i de sidste 60 år.

  De aftaler, der allerede findes vedrørende træer, der sælges gennem Better Globe AS, vil sandsynligvis ikke blive påvirket af nogen prisnedsættelse på tømmer. Afkastet fra allerede solgte træer er i høj grad beskyttet mod potentielle prisfald på tømmer. Det er mere sandsynligt, at hvis en sådan begivenhed vil have indflydelse, vil den kun påvirke det beregnede afkast på solgte træer i fremtiden. BGF er dedikeret til at opfylde sit mål om forventet afkast, og alle Better Globe-kunder er blevet betalt som lovet hidtil.

 • Hvordan ser prisudviklingen på tømmer / træ ud?

  BGF følger løbende ITTOs markedsrapporter og analyser, selvom deres rapporter ikke specifikt følger Mukau-træet, som er den vigtigste art, de planter. Mukau er faktisk af bedre kvalitet end den amerikanske mahogni, som de rapporterer om, og markedsanalyser er til vores fordel. Ifølge ITTO var prisen (pris på opskåret eksport træ) for ovntørret mahogni €665 pr kubikmeter ved udgangen af ​​2009. Ved udgangen af ​​2016 var prisen mere end €1.000 pr kubikmeter, en stigning på ca. 50 procent.

  BGFs mahogni-art kaldet Mukau har også signifikant bedre kvalitet end "afrikansk mahogni." Et træ af "afrikansk mahogni" giver omkring 0,35 kubikmeter træ til en værdi af cirka €330 (tal fra 2016), hvilket mere end godt dækker de forventede afkast på €170, når træerne høstes bæredygtigt efter 20 år.

  Desuden tror vi og BGF ikke, at priserne på mahogni vil stå stille de næste 20 år. Selvom det skulle ske, er der nok margen til at dække de forpligtelser, virksomheden har indgået. Vi anser derfor markedsrisikoen i form af tømmerpriser for minimal.

 • Hvornår starter BGF sin produktion af træprodukter?

  BGF har planlagt at have sin produktionsenhed i Kenya i drift i 2030. I den vil de producere socialt ansvarlige FSC-certificerede mahogni-træprodukter af høj kvalitet såsom møbler og gulve til det internationale marked.

  De indtægter der er nødvendige for at begynde at genkøbe træerne til træet fra Better Globe-kunder fra 2026 til 2030, kommer også fra andre dele af Better Globe Group. Det forventes, at indtægter fra nogle af disse virksomheder (detaljer, der skal offentliggøres på et senere tidspunkt) langt overgår den indkomst, som træerne alene vil generere.

  En anden fordel er, at i stedet for at skære de første træer i 2026, får de ekstra tid til at vokse, og BGF vil lære mere om, hvor store Mukau-træerne kan blive. Det giver heller ikke mening at åbne en produktionsenhed, når så få træer blev solgt og plantet, efter at Better Globe AS begyndte at sælge dem i 2006. For at driften skal være økonomisk levedygtig, skal der være nok træ til at holde en produktionsenhed i drift gennem et helt år. Fra 2030 og fremover vil en stigende mængde bæredygtigt høstet tropisk hårdttræ være til rådighed for virksomheden.

 • Hvad hvis euroen kollapser?

  Hvis euroen kollapser, vil det sandsynligvis have en ubetydelig indvirkning på træejere. Træer har egen værdi, og afkastet afhænger af at sælge træprodukter på verdensmarkedet, hvor du bliver betalt i den valuta, der er mest levedygtig i øjeblikket. Dette betyder, at hvis situationen kræver det, vil BGF opfylde deres forpligtelser i andre valutaer som dollar, pund sterling eller enhver anden valuta.

  Ligesom guld har træer egenværdi, der ikke forringes baseret på valutasvingninger, og i modsætning til guld, så vokser træer i størrelse og værdi hver dag uanset de mange usikkerheder på de mere traditionelle finansielle markeder.

 • Hvordan ser Better Globes "tal" ud?

  Det norske selskab er underlagt norsk selskabsret, hvilket betyder, at du kan få en årsrapport hvert år. Du kan finde oplysningerne hos det norske selskabsregistreringskontor ved at klikke på dette link. Tallene er også tilgængelige via det norske websted proff.no, som hjælper folk med at kontrollere en virksomheds økonomi. Vores virksomhedsregistreringsnummer er 992593148.

 • Hvad hvis Better Globe går konkurs?

  Som kunde hos Better Globe AS har du allerede et dokument, der viser, at du ejer et bestemt antal træer købt i en bestemt periode. Vores skovbrugsagent, BGF i ​​Kenya, har imidlertid på sit initiativ sammen med en advokat udarbejdet et brev, der giver Better Globes træejere mulighed for at kræve deres ejendomsret til træerne i det usandsynlige tilfælde, at virksomheden skulle gå konkurs. Imidlertid har en virksomhed uden forpligtelser, ringe risiko for konkurs, og BGFs politik er ikke at have nogen forpligtelser, og at deres aktiver og de aktiver, de besidder for andre, altid skal dække vores forpligtelser.

 • Er Better Globe-træerne forsikret på nogen måde?

  BGF har undersøgt muligheden for at forsikre træer. Det er muligt, men de foreslåede forsikringspræmier, de er blevet tilbudt, er for høje til at være kommercielt eller økonomisk bæredygtige. Forsikring dækker også kun købsprisen, hvilket ikke vil være til gavn for vores kunder.

  BGF arbejder derfor aktivt på at reducere risici på en række måder; de har plantager spredt på forskellige geografiske steder, og BGF arbejder løbende på at forbedre kvaliteten af ​​de planter, de lægger i jorden. Virksomheden har gode margener på alt, hvad de gør. Samtidig arbejder BGF med at plante mere end dobbelt så mange træer som er blevet solgt af Better Globe AS for så vidt muligt at sikre, at vi sammen kan holde vores løfter, uanset hvad der sker med et enkelt træ.

 • Hvilke risici er der? For eksempel tømmer-priser, et sammenbrud af euroen, virksomheden går konkurs, en medarbejders død osv.

  Det er indlysende, at der er risici, og BGF arbejder hårdt på at mindske og minimere disse risici. Vi diskuterede træprisen ovenfor. Det samme gælder for det potentielle sammenbrud af euro. De har begge minimal risiko. Risikoen for, at et selskab uden gæld går konkurs, er lille. Uanset hvad, så ejes træerne af de mennesker, der køber dem, så skulle det meget usandsynlige tilfælde af konkurs opstå, så ejer du stadig dine træer. Se også svaret på spørgsmålet nedenfor.

  Alle medarbejdere går før eller senere på pension, forlader virksomheden eller dør, men nye medarbejdere kan ansættes som i ethvert andet firma. Drift efter ISO 9001 og 14001 (endnu ikke certificeret) betyder, at alle interne processer er veldokumenterede i hele virksomhedens afdelinger.

 • Hvad sker der, hvis træerne stjæles fra plantagerne?

  Dette har ikke været et problem. Indtil videre er der ikke stjålet nogle træer fra BGFs plantager. Der er vagter døgnet rundt (primært til beskyttelse mod dyr). Desuden bor BGF-medarbejdere på og omkring plantagerne og vil være de første til at opdage et sådant forsøg. Samfundene omkring plantagerne er også klar over, at det er i deres interesse at hjælpe med at beskytte træerne, og hvad virksomheden gør for den lokale befolkning.


  For at beskytte deres andel af overskuddet vil entreprenører og partnerbønder også sikre, at ingen stjæler træerne. Derudover har hver entreprenør en BGF-skovbrugskonsulent, der løbende kontrollerer træerne. Som vores agent i Østafrika er BGF ansvarlig for tilbagebetaling af alle træer, som vores kunder har købt, stjålet eller ej.

 • Skal jeg sende en faktura for at få mit afkast?

  Som kunde behøver du ikke at sende en faktura for at få dit økonomiske afkast. Alt hvad du skal gøre er at logge ind på din Better Globe-konto, indtaste dine bankkontooplysninger og anmode om en overførsel (minimum €100). Et transaktionsgebyr trækkes af den bank vi bruger, afhængigt af hvor stor overførslen er. Besøg din kundekonto for mere information.

  Det er kun vores ambassadører, der har brug for at sende fakturaer for at modtage deres provision, da kompensation for udført arbejde beskattes forskelligt fra afkast i de fleste lande.

 • Hvordan ved jeg, at Better Globe og BGF gør, hvad de siger, de gør?

  I en vis grad gør du det ikke, da de fleste af Better Globes kunder bor langt væk fra BGFs operationsområde. Men vi har en høj grad af gennemsigtighed i vores forretning og har siden 2008 endda arrangeret flere ture til Afrika for vores kunder. Mellem 20 og 40 kunder deltager på de årlige ture for at se, hvad vi laver i Kenya og Uganda, hvordan BGF driver deres forretning, hvordan Child Africa driver deres skoler og også for at opdage Østafrika.

  Nogle kunder kommer hjem fra disse ture og viser billeder og videoer for at fortælle alt om oplevelsen på forskellige møder og seminarer. Du kan også følge med på den næste kunderejse, som vi organiserer for at se og opleve, hvad vi laver, og danne din egen mening og erfaring. På stedet kan du få alle dine spørgsmål besvaret direkte af BGFs eksperter, der arbejder i området.

  Nyheder og opdateringer offentliggøres også regelmæssigt på vores hjemmeside, i Miti Magazine, BGF's Facebook page, og på Better Globe Media hjemmesiden.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!