Hjælp til selvhjælp

Hjælp til selvhjælp

Det er bedre at give folk en fiskestang i stedet for at give dem fisk ...

Mere end 50 procent af landmændene i de områder, hvor Better Globe Forestry Ltd (BGF) opererer, lever under den internationale fattigdomsgrænse på $1,90 pr dag. Det er i disse områder, vi sammen kan gøre den mest betydningsfulde forskel, langt mere end ved de traditionelle midler til velgørenhed og bistand.

At yde folk hjælp, når de har brug for hjælp, er helt naturligt og meget vigtigt. Det er dog værd at overveje den sande betydning af hjælp, og om nogle typer “hjælp” faktisk er en hindring.

På det seneste har der været en voksende bevidsthed om, hvordan velgørenhedsdonationer ender med at skade de mennesker, de skulle hjælpe. BGFs løsning på dette er socialt entrepreneurship, og ved at arbejde tæt sammen med lokalsamfundene kan de give dem den type støtte, der er nødvendig for, at samfundene vokser over tid. Better Globe AS hjælper med at gøre dette muligt ved crowdfunding af aktiviteterne i BGF, den lokale agent for Better Globe AS, der er ansvarlig for plantning og pleje af træerne.

Købekraft er grundlag for den økonomiske cyklus

At skabe arbejdspladser er et af de afgørende elementer i BGFs koncept for at tackle fattigdom og korruption. Dem der bor i de områder, hvor BGF typisk vælger at etablere operationer, mangler ofte muligheder for at finde lønnet arbejde. Når de begynder at arbejde for BGF, er det ofte det første job, de har, og det giver dem mulighed for at have reel købekraft.

Træbeskæring på Kiambere-plantagen, Kenya 2017
Træbeskæring på Kiambere-plantagen, Kenya 2017

De, der har løn og penge i lommen, kan købe ting og bruge deres købekraft til at købe fra en anden, der har brug for kunder, som igen tjener penge til deres familie osv.

De fleste af os lever i en helt anden verden end de mennesker, vi støtter. Vi glemmer undertiden, hvad der driver vores verden. Vores livsstil er kun mulig, fordi vi har købekraft og penge, der strømmer gennem vores samfund.

Mange steder, ligesom de semiørken områder langt fra byer og store samfund, er købekraften lav, og cash flow er begrænset. Som et resultat bliver områderne endnu mere upopulære. De, der kan flytte, gør det til områder, hvor de tror, ​​de kan finde beskæftigelse eller indkomstmuligheder. Arbejdspladser findes dog sjældent, og byer vokser i stedet omkring de store byer. Som en konsekvens øges kriminalitet og dermed korruption osv.

Købekraft er afgørende for voksne til at modstå fristelsen til at forlade de ældre og i nogle tilfælde deres børn, til at flytte til slumkvartererne omkring store byer på jagt efter levebrød.

The sale of vegetables creating a natural meeting place, Kenya 2017.
Salg af grøntsager skaber et naturligt mødested, Kenya 2017

Fordelene ved købekraft

I dag findes alle samfund i verden, lige fra den mindste fiskerby til større byer som New York, fordi købekraft tiltrækker forretning og handel. Vækst i købekraft er afgørende for at skabe en blomstrende økonomi, jobmuligheder og reducere fattigdom.

Når lønmodtagere får deres løn, vokser deres købekraft, og vi begynder at se de små landsbyer i de områder, hvor BGF opererer, vokse i størrelse. Nogle landsbyer er fordoblet eller ganget på få korte år, simpelthen fordi folk migrerer for at finde job eller potentielle kunder. I samfund med købekraft er det muligt at generere indkomst ved at levere tjenester, som folk med indkomst er villige til at købe.

Ved at tilbyde grønne arbejdspladser og lægge grundlaget for andre indkomstmuligheder hjælper vi med at skabe et blomstrende og bæredygtigt samfund, der giver folk mulighed for at blive sammen i landsbyen, hvor de bliver født.

Landsbyen Kiambere er vokset fra 5 til over 100 huse, siden BGF startede sin virksomhed i området.
Landsbyen Kiambere er vokset fra 5 til over 100 huse, siden BGF startede sin virksomhed i området.

Adgang til finansielle tjenester

En måde at støtte befolkningen i disse områder er ved at finansiere nye måder at tjene til livets ophold gennem mikrolån. De, der modtager lån i bankerne, som vi hjælper med at finansiere gennem BGF, bliver også interessenter i banken. Medlemmerne af disse samfundsejede banker får også grundlæggende uddannelse i økonomi og bevarelse af ressourcer. De kan også få råd om, hvordan man opretter en virksomhed, der giver dem mulighed for at betale mikrolånet tilbage.

Herefter kan de tage et endnu større lån og skabe bedre betingelser for sig selv, deres familier og samfundet, hvor de arbejder. Disse mikrolånsbanker ejes og drives udelukkende af landsbyboerne, men Better Globe ASs kunder yder mikrofinansieringsbankernes finansiering, når de køber donationspakken.

Infrastruktur

Efterhånden som landsbyerne bliver større, og købekraften øges, gælder det samme for de kollektive muligheder og politiske incitamenter til at bygge infrastruktur, veje og vandkanaler mv. I denne del af verden har de i øjeblikket grundlæggende behov for veje og vandforsyning af forskellige slags , men på lang sigt er der andre spørgsmål at overveje som sundhedspleje, støtte til uddannelse, kultur osv.

Denne måde at arbejde på, hvor Better Globes bidrag er en del af motoren til denne kontinuerlige forandring gennem BGF, fører i sidste ende til bæredygtige samfund. Da vores model er baseret på forretningsaktiviteter udført af vores kunder, på eget initiativ, bliver det et bæredygtigt system, der giver os mulighed for at yde hjælp til selvhjælp. Da vores kunder får to træer, får de fortjeneste, når de køber donationspakken. Med andre ord har vi gjort det økonomisk levedygtigt for vores kunder at gøre en vedvarende forskel i Afrika med vores unikke produkt for social forandring.

Community Based Organisations (CBO’er)

I 2019 begyndte BGF at danne grupper for landmænd med deres agroforestry-partnerprogrammer i Seven Forks (Kenya) og Dokolo (Uganda). Disse landmændsgrupper har vedtaget en struktur svarende til Community Based Organizations (CBO’er), der er anerkendt af de respektive regeringer. Landmandsgrupperne overvåges for aktivitet og ydeevne, og de mest effektive grupper får hjælp til at erhverve et lovligt anerkendt certifikat og blive en officiel CBO.

Landbrugsgrupper arbejder tæt sammen med BGF Agroforestry Agents, Community Representatives (CRs) og lokale ledere. Aktivitet udløses inden for grupperne, og forskellige datasæt, såsom overlevelse for stiklingerne, spores. Fordelene for landmænd spænder fra gruppetræning, samarbejde med naboer med hensyn til arealanvendelse og hegn, adgang til indkomstaktiviteter som frøplanteproduktion, og landmændene modtager endda faciliteringsgebyrer for deltagelse i gruppetræning.

De penge, som landmændene modtager, går ofte til landsbyens banker eller bruges som “merry go runder” (lån) inden for gruppen, hvor de enkelte medlemmer til gengæld kan låne disse penge og returnere dem med renter. Disse midler gør det muligt for landmændsgrupper at låne til at betale skolegebyr for deres børn, starte virksomheder, adressere nødsituationer, købe landbrugsarealer og engagere sig i indtægtsskabende aktiviteter, fx gedeopdræt og biavl. For landmændene har økonomiske incitamenter som dette reduceret afhængigheden af ​​velgørenhedsorganisationer og offentlige institutioner.

Gennem landmændsgrupper har BGF været i stand til at træne 78 procent af sine kontraktbønder i jord- og vandbeskyttelsesforanstaltninger inden juni 2020. Ud af dette antal har 50 procent implementeret foranstaltningerne ved at konstruere terrasser, reparere eksisterende, grave afskårne afløb og praktiserende bevaringslandbrug; resultaterne er imponerende.

Kyoa Ndewa Kimele, en kontraktbonde fra Ngondini Village, Ithumbi lokation, vidner om, at hendes gård er forbedret i afgrødeproduktion på grund af reduceret jorderosion. Hun siger, at vand-infiltration og vand-retention på hendes land er steget, hvilket sikrer, at afgrøder får kontinuerlig vand- og mineralforsyning over en længere periode.

Landmændsgrupper får træning i mange emner, såsom plantning af træer og plantning af frøplanter, beskæring af træer, indkomstgenererende aktiviteter, planlægning af arealanvendelse, beskyttelse af gården, hegn og mere. Som gruppe får landmændene bedre forståelse af programmets betydning og de fordele, de vil have ved træplantning.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!
Lucas Sköld
Stockholm, Sweden

Det bedste ved Better Globe er forskellen, jeg kan gøre med mine penge. Det føles godt at vide, at mine penge går til at give børn en skolegang, hjælper folk ud af fattigdom og genopretter naturens balance på steder, hvor det virkelig er nødvendigt. At jeg også kan bruge Better Globe som en del af min opsparing, gør det til win win, hvilket er helt fantastiskt

Partners

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…