Hjælp til selvhjælp

Hjælp til selvhjælp

Det er bedre at lære folk, hvordan man fisker, end det er at give dem fisk...

Mere end 50 procent af bønderne i de områder, hvor vi opererer, lever under FNs fattigdomsgrænse på $2 om dagen. Det er i disse områder, at vi kan gøre den største forskel; langt mere end ved de klassiske velgørenhedsmetoder og -støtte.

At hjælpe folk, når de har brug for det, er fuldstændig naturligt og meget vigtigt. Imidlertid er det værd at overveje den egentlige mening af hjælp, og hvor vidt noget af hjælpen er mere af en hindring.

Købekraft er grundlag for det økonomiske kredsløb

Jobskabelse er et af de vigtigste elementer for Better Globe’s koncept til at tackle fattigdom og korruption. De, der bor i områder, hvor Better Globe typisk vælger at operere, mangler i reglen muligheder for lønnet arbejde. Når de begynder at arbejde for Better Globe, er det i reglen det første job, de har, der giver dem den såkaldte købekraft.

Beskæring af træ på Kiambere plantagen, Kenya 2017

De, der har en løn og penge på lommen kan købe ting og bruge deres købekraft til at købe noget fra en anden, der har brug for kunder, der til gengæld får penge til familien osv. Vi lever i en fuldstændig anderledes verden, hvor vi nogle gange glemmer, hvad der driver hele vores verden. Vores måde at leve på er kun mulig, fordi vi har købekraft og et flow af penge gennem samfundet.

I mange dele af verden, som i halvørkenområder langt fra byer og samfund, er der ingen købekraft eller pengeflow. Som resultat affolkes områder endnu mere, da de, der kan, flytter til områder, hvor de tror, der er arbejde at få. Arbejdet findes sjældent, og i stedet vokser slumområderne omkring storbyerne, kriminaliteten vokser og med den korruptionen og omvendt.

Købekraft er altafgørende for, at de voksne er i stand til at modstå fristelsen for at efterlade deres ældre, og i nogle tilfælde egne børn, for at flytte til slummen omkring storbyerne, på jagt efter et levebrød.

The sale of vegetables creating a natural meeting place, Kenya 2017.
Salg af grøntsager skaber et naturligt mødested, Kenya 2017.

Købekraftens tiltrækning

Alle samfund i verden i dag, lige fra den mindste fiskerlandsby til storbyer som New York, eksisterer fordi handel tiltrækkes af købekraft. De små landsbyer i de områder, hvor Better Globe opererer, synes at vokse i størrelse.

På blot nogle få år fordobles eller mangedobles nogle landsbyer udelukkende fordi folk bor og flytter til steder, hvor jobs og potentielle kunder findes. De yder en service, der giver dem en indkomst, de kan leve af, fordi andre er villige til at betale for det.

Derfor bor vi ikke længere i landsbyer men har i stedet byer med skoler, politi, hospitaler, biblioteker og mange andre services, der eksisterer – takket være de handlendes tilstedeværelse og arbejdsgiverne, der skaber købekraft ved at betale lønninger til arbejdstagerne. For at familier er i stand til at blive sammen i landsbyen, hvor de er født, er de nødt til at kunne tjene til dagen og vejen.

Kiambere village has grown from 5 to over 100 houses since Better Globe started its business in the area.
Kiambere landsby er vokset fra 5 til mere end 100 huse siden Better Globe startede sin virksomhed i området.

Mikrolånsbanker er en måde at støtte folk i disse lokalsamfund er at finde nye veje at tjene til dagen og vejen, hvor de, der beslutter at blive medlemmer, modtager en grundlæggende træning i økonomi og bevarelse af ressourcer og/eller at skabe en forretning, der giver dem mulighed for at tilbagebetale mikrolånet.

Derefter er de i stand til at optage større lån og skabe bedre forhold for sig selv, deres familier og lokalsamfundet, hvor de arbejder. Disse mikrolånsbanker ejes og drives fuldstændig af landsbyboerne selv, men de finansieres af Better Globe’s kunder gennem donationspakken.

Infrastruktur

Efterhånden som landsbyerne bliver større, øges købekraften, og det samme gælder for det samlede udbud af muligheder og politiske incitamenter til at bygge infrastruktur, veje og vandingskanaler etc. I denne del af verden har de aktuelt grundlæggende behov for veje og vandforsyninger af diverse slags, men i det lange løb er der andre problemstillinger at overveje såsom sundhedspleje, uddannelse, kultur mv.

Denne måde at arbejde på, hvor Better Globe’s bidrag er drivkraften bag denne kontinuerlige forandring leder i sidste ende til bæredygtige lokalsamfund. Eftersom det er baseret på forretningsaktiviteter, der drives af de lokale på deres eget initiativ, bliver det et bæredygtigt system med hjælp til selvhjælp.

Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Klar til at købe nogle træer?

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

Reserver din plads på webinaret

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Lucas Sköld
Stockholm, Sweden

Det bedste ved Better Globe er forskellen, jeg kan gøre med mine penge. Det føles godt at vide, at mine penge går til at give børn en skolegang, hjælper folk ud af fattigdom og genopretter naturens balance på steder, hvor det virkelig er nødvendigt. At jeg også kan bruge Better Globe som en del af min opsparing, gør det til win win, hvilket er helt fantastiskt

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…