Uddannelse

Uddannelse

Nøglen til en bedre levestandard, da blot 40% af børnene gennemfører skolen...

Uddannelse er et vigtigt værktøj til at bekæmpe fattigdom og korruption, og den bedste måde at hjælpe folk til at ændre deres situation. Børn skal lære integritet samtidig med, at kampen mod fattigdom fortsættes. Uddannelse har vist sig at være den bedste metode til at reducere fattigdom i de områder, hvor vi opererer.

Det er meget almindeligt, at børn bidrager til husholdningen, og skoler i Afrika er ikke gratis, som de er i andre dele af verden. Det betyder, at mange voksne simpelthen ikke har råd til at lade deres børn gå i skole i længere perioder, der er behov for dem derhjemme, og der er brug for pengene til mad. Børnene har ofte brug for at medbringe vand til skolen, da der er mangel på vand. Ved at etablere vores plantager og ved at skabe betalt arbejde, får børnene som resultat mulighed for at gå i skole.

Students at Mboti School, Sosoma, Kenya.

Elever på Mboti School, Sosoma, Kenya.

Opførelse og renovering af skoler

Når vi kunder køber donationspakker, hjælper vi Better Globe med at finansiere skolerenoveringer og opførelse af nye skoler. I hver donationspakke vi køber, er nogle af pengene øremærket til renovering af skoler, der er beliggende i de områder, vi opererer. Frem til 2017 har vi renoveret tre skoler i Kenya, og to skoler er bygget i Uganda; den største og nyeste ses på fotoet nedenfor.

One of Child Africa's schools in Kabale, Uganda, which was built with support from donation packages. Opened 2016.

En af Child Africa’s skoler i Kabale, Uganda, der blev bygget med støtte fra donationspakker. Den åbnede i 2016.

Vi er udelukkende en skovbrugsvirksomhed, som tidligere nævnt, og som sådan driver vi ikke skoler, og vi bygger ikke nogen skoler. Det overlader vi til lokale organisationer, moderselskaber og lignende. Imidlertid har vi et ekstremt nært forhold til Child Africa, en NGO (Non-Governmental-Organization) der driver skoler primært i Uganda. Child Africa har også fået udmærkelse som den bedste NGO i kategorien uddannelse.

Child Africa

Child Africa driver skoler og sponsorship programmer primært i Uganda, men hjælper også med at bygge skoler i Kenya. Som de fleste velgørenhedsorganisationer, er Child Africa afhængig af, at virksomheder, organisationer og individer bidrager på forskellig vis. 100% af lærernes løn, bøger og især mad og tøj til børnene kommer fra bidrag af forskellig art. Udover de store portioner af øremærkede penge til skolerne går en stor del af virksomhdens profit også til Child Africa.

Child Africa's headquarters in Kabale, Uganda.

Child Africa’s hovedkvarter i Kabale, Uganda.

Child Africa’s skoler og aktiviteter er kendt langt udenfor Ugandas og Kenyas grænser, da de tilbyder uddannelse, der hjælper børn, der er socioøkonomisk dårligt stillet, med at få fordel af uddannelse og blive succesrige i skolen. Child Africa’s elevers præstationer er fuldt på højde med de “fineste” skoler i distriktet. Pædagogien fokuserer på at oparbejde selvtillid og arbejde med kerneværdier i overensstemmelse med ønsket o at bekæmpe fattigdom og korruption.

Child Africa er også kendt for at integrere handicappede børn, især døve børn, i almindelige skoleaktiviteter. Alle børn på skolen lærer tegnsprog for at hjælpe kommunikationen, og mobiltelefoner bruges til at sende beskeder til hinanden.

Kate, der er fuldstændig døv, ved afslutningshøjtideligheden i Kabale, Uganda.

Mange af eleverne bor også på kostskolen. Ofte er det bedst for børnene. De kan fokusere på skolearbejdet og behøver ikke bruge tid på at hjælpe derhjemme. De får også 3 måltider om dagen, hvilket de ikke altid ville få derhjemme.

Det bedste, du kan gøre for at støtte skoleaktiviteterne, er at spare månedligt med Donationspakkerne.

Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Klar til at købe nogle træer?

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

Reserver din plads på webinaret

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Alina Lundberg
Gothenburg, Sweden

Mig og min familie har købt træer siden 2008. Vi synes at det fantastisk, at vi kan få vores penge til at vokse, mens de gør en forskel for så mange andre mennesker. Jeg har været i Kenya selv og se plantager og skoler med egne øjne, og i dag kan jeg ikke lade være med at dele det med andre mennesker

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…