Uddannelse

Uddannelse

Nøglen til social forandring og en bedre levestandard

Uddannelse er et vigtigt redskab til at bekæmpe fattigdom og korruption og den bedste måde at hjælpe folk med at forbedre andres situation – især når kun 40 procent af børnene slutter i skole i Afrika syd for Sahara, ifølge UNESCO Institute for Statistics. På de skoler, vi støtter gennem Child Africa i Uganda, lærer børn ”ærlighed og integritet” som et skolefag. Når alt kommer til alt er de de fremtidige ledere i Afrika, der kan hjælpe med at sætte en stopper for ekstrem fattigdom. Uddannelse har vist sig at være den bedste måde at skabe social forandring på de områder, hvor Better Globe Forestry Ltd. (BGF) opererer.

I Østafrikas underprivilegerede samfund skal mange børn bidrage til husholdningsøkonomien. At støtte familien forhindrer utallige børn i at gå regelmæssigt i skole. For yderligere at komplicere situationen er skoler ikke gratis, som de er i mange andre dele af verden, og forældre i fattige samfund har ofte ikke råd til at lade deres børn gå i skole over længere perioder. I stedet er der brug for børnene derhjemme, og pengene er nødvendige for mad.

Børn i landdistrikterne i Kenya og Uganda har normalt brug for at bringe vand til skolen, da der ofte er mangel på vand, især i de tørre amter. Da BGF etablerer sine plantager og skaber godt betalte job i landdistrikterne, er børnene derfor meget mere tilbøjelige til at gå i skole.

Studerende ved Mboti School, Sosoma, Kenya
Studerende ved Mboti School, Sosoma, Kenya

Bygning og renovering af skoler

Når vores kunder køber donationspakker, hjælper vi BGF i ​​partnerskab med Child Africa International med at finansiere renovering og opførelse af nye skoler. I hver donationspakke afsættes nogle penge til opgradering af skoler i de områder BGF driver. Med midler, som vores kunder har genereret til BGF, har Child Africa renoveret tre skoler i Kenya frem til 2017. I Uganda er dele af to skoler blevet bygget med support fra vores kunder. Den seneste af skolerne er den, du ser på billedet nedenfor.

Den største Child Africa-skole i Kabale, Uganda, hjulpet af donationspakken og åbnede i 2016
Den største Child Africa-skole i Kabale, Uganda, hjulpet af donationspakken og åbnede i 2016

BGF er rent skovbrugsfirma, som nævnt før, og driver ikke nogen skoler, og de bygger ikke nogen skoler. BGF overlader det til deres NGO-partner, Child Africa, andre lokale organisationer, forældrekooperativer og lignende. De har dog et tæt forhold til Child Africa. Velgørenheden er en NGO (Non-Governmental-Organization), der driver uddannelse til børn, der primært driver skoler i Uganda. I konkurrence med 50 andre velgørenhedsorganisationer, blev Child Africa i 2014 tildelt prisen for den bedste NGO inden for uddannelse.

Child Africa International

NGO’en blev oprettet i 1991 af ugandisk fødte Julie Solberg og hendes mand og Better Globe Group formand Rino Solberg. I deres ydmyge begyndelse fokuserede de på at betale skolepenge og bøger til børn i Uganda. I øjeblikket driver Child Africa skoler og sponsorprogrammer, primært i Uganda. Donationspakken har også gjort det muligt for dem at støtte nogle skoler i Kenya, og for nogle år tilbage nåede Child Africa en milepælen med at have hjulpet mere end 10.000 børn i skole alene i Uganda.

Som de fleste velgørenhedsorganisationer er Child Africa afhængig af virksomheder, organisationer og enkeltpersoner til at bidrage til deres aktiviteter på forskellige måder. 100% af lærernes løn, bøger og især mad og tøj til børnene kommer fra bidrag af forskellig art. Ud over en stor del af de øremærkede penge til skolerne i donationspakkerne bruges en stor del af Better Globes overskud også til at støtte Child Africa’s arbejde.

Child Africa Internationals hovedkvarter i Kabale, Uganda
Child Africa Internationals hovedkvarter i Kabale, Uganda

Child Africa’s skoler og aktiviteter er kendt langt uden for den ugandiske og kenyanske grænse. De tilbyder en uddannelse, der hjælper børn med socioøkonomisk dårlige forhold med at få succes i skolen. Child Africa’s elevers præstationer er på samme niveau som de “fineste” skoler i distriktet. Pædagogikken fokuserer på at opbygge selvtillid og arbejde med kerneværdier som integritet, alt sammen i tråd med ønsket om at bekæmpe fattigdom og korruption.

Child Africa var også kendt for at integrere handicappede børn, hovedsagelig døve børn, i regelmæssige skoleaktiviteter. Alle børnene på skolerne plejede at lære tegnsprog for at hjælpe med at kommunikere mellem hørehandicappede og de andre børn. Child Africa har også fået varsel om brug af mobiltelefoner til at hjælpe døve børn og som en del af integrationsprocessen på deres skoler.

Kate er en af ​​de døve elever fra sin eksamen i Kabale, Uganda
Kate er en af ​​de døve elever fra sin eksamen i Kabale, Uganda

Mange af de studerende bor også på internatskolen ved Child Africa. Det er ofte bedre for børnene at bo i skolen end at tage lange rejser hver dag. Således undgår de også at bruge deres tid på at hjælpe hjemme og kan i stedet fokusere på deres skolearbejde. Child Africa’s kostskoleelever får også tre måltider om dagen, som de ikke altid ville kunne få hjemme hos deres familie.

Better Globe har støttet Child Africa, siden vi begyndte at sælge donationspakken i 2006. Siden da er der solgt godt 100.000 donationspakker over hele verden. Det bedste du kan gøre for at støtte skoleaktiviteter med Better Globe er at oprette en regelmæssig opsparing ved at abonnere på en månedlig donationspakke.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!