Om Better Globe

Om Better Globe

Gør noget godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge

Vi er et kenyansk skovbrugsselskab, der siden 2006 har arbejdet med kommerciel plantning af træer i Østafrika. Ved at plante træer, skaber vi mange positive resultater for lokalbefolkningen, vores miljø, lokalsamfundet og selv for dig som kunde.

Ved at plante træer, arbejder vi hen mod vores vision om at gøre mere for at reducere fattigdom i Afrika end nogen anden organisation eller virksomheder har gjort før. Vi er det første skovbrugsselskab i verden, der planter mukautræet (Melia Volkensii) kommercielt i et miljø, hvor ingen nogensinde har forsøgt sig med skovbrug i større skala. Se vores 4 minutter lange introduktionsvideo, der beskriver virksomheden.

Vi gør allerede en stor forskel. For alvor.

I dag, mere end 10 år senere, er vi stolte af at kunne vise, at vi havde den rigtige ide, og at det er muligt at drive et bæredygtig og kommerciel rentabelt skovbrug, der gør godt på adskillige niveauer. Vi vil fortsætte med at arbejde holistisk og bæredygtigt, og vi ønsker at invitere andre til at hjælpe og støtte vores arbejde i Afrika fordi:

  • Vi indser, at vi gennem at plante træer, bekymrer vi os både om mennesker og miljøet
  • Vi skaber værdi for lokalbefolkningen og fremfor alt for en stor andel kvinder
  • Vi forbedrer levevilkårene gennem vores samarbejde med lokale bønder ved hjælp af agroskovbrug, mikrolån, uddannelse og ved at sørge for rent vand
  • Vi arbejder i halvørkenen, som ikke er egnet til landbrug, og det er her, vi gør den største forskel for lokale samfund takket være vores agro-økologi model
  • Vi skaber endnu flere jobs med lokal tømmerforarbejdning, hvorved værdien bliver i landet

Vi håber, at du vil synes om vores virksomhed og vil støtte os i vores ambition om at skabe en bedre verden. Det er noget, både vi og du drager fordel af, ikke kun økonomisk.

Nogle af virksomhedens højdepunkter

2004  et studie gennemføres med det formål at udforske mulighederne for at finde et træ, der lever op til all vores krav om kvalitet, tid og afkast. Det var i dette studie, at vi fandt frem til, at mukautræet havde de bedste forudsætninger.

2006 vores pilotprojekt begyndte med adgang til 5000 hektar jord ved Kiamberedæmningen ved floden Tana. Landet tilhører ”Tana and Athi Rivers Development Authority (TARDA)”, og området har en arbejdsløshedsprocent på mere end 65, og befolkningen i området anses for at være de fattigste.

2008  vi underskrev et “Memorandum of Understanding” med Sosoma Ranching Cooperative Society (SRS) for at plante 60 705 hektar træer i industriel målestok. Dette dokument er også godkendt at de lokale myndigheder. Projektet lever stadig, selvom det er blevet forsinket af diverse juridiske og tekniske årsager.

The nursery in Nyongoro, 2012
Planteskolen i Nyongoro, 2012

2012 vi indgår et partnerskab med Wity-Nyongoro Ranching Society, hvor vi leaser 21.500 hektar land til at plante makau- og mangotræer.

2015 vi starter projektet for at hjælpe bønder med at plante mukautræer på deres egen jord i overensstemmelse med vores agro-skovbrugsmodel, der kombinerer forskellige typer afgrøder for at opnå de bedste resultater. Vi uddanner dem, giver dem stiklinger og forpligter os til at købe træerne, når det er tid til fældning.

2015 vi udvider samarbejdet med KenGen og deres stiftelse om “Green Initiative Challenge“, der er et 10 årigt projekt, der har til formål at plante mere end 500 hektar skov, som lokale skoler og organisationer kan have glæde af.

Bruno Pescheux, CEO of Bamburi, Albert Mugo, CEO of the KenGen Foundation and Better Globe Forestry's CEO Jean-Paul Deprins sign the Green Initiative Challenge agreement on June 24th 2015.
Bruno Pescheux, adm. dir. for Bamburi, Albert Mugo, adm. dir. for KenGen Foundation og Better Globe Forestrys adm. dir. Jean-Paul Deprins underskriver Green Initiative Challenge aftalen d. 24. juni 2015.

2016 stiftes Better Globe Foundation for bedre at kunne adskille vores velgørenhedsinitiativer fra den løbende virksomhed på en mere transparent og professionel vis.

2017 har vi plantet mere end 1.200.000 træer på nogle få tusinde hektar i områder med halvørken.

2018 begynder vi at plante træer i det nordlige Uganda.

Kontakt- og firmaoplysninger

For at komme i kontakt med os, anbefaler vi, at du sender en e-mail til vores kundeservice support@betterglobe.com. Vi har engelsktalende kundeservicerepræsentanter, der kan besvare de fleste spørgsmål. Desværre er vi ikke i stand til at modtage forespørgsler via telefon, men vi kan forsøge at arrangere et opkald til dig, hvis du sender os en e-mail .

Better Globe AS
Salgsvirksomheden, beliggende i Moss, Norge

Norsk virksomhedsnummer: 992593148
Telefonnummer: +4746447606
Adresse: Postboks 410 | 1502 MOSS

Better Globe Forestry Ltd.
Skovbrugsvirksomheden, baseret i Nairobi, Kenya.

Kenyansk virksomhedsnummer: 209/3040
Adresse: Tabere Crescent No. 4, Kileleshwa,
P O Box 823 – 00606

Kontakt os

Den letteste måde at kontakte os på er ved at sende en e-mail til:

Vi takker dig for din interesse i vores virksomhed.

Cécile Tartar Jönsson
Åkarp, Sweden

Takket være Better Globe vinder alle. Børn kan gå i skole, folk får arbejde, mikrokredit og mulighed for at løfte sig ud af fattigdom og jeg som investor får penge tilbage. Alle tjener på det! Og selvfølgelig er planeten kun godt af at der plantes træer. Jeg synes, det er en fantastisk og bæredygtig forretningsmodel, som jeg virkelig vil anbefale til alle, jeg kender

Partners

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…