Nøglepersonerne

Nøglepersonerne

Grundlæggerne og ejerne af virksomheden

Better Globe drives ligesom enhver anden succesrig virksomhed af personer, der stræber efter at opnå meget, der er visionære, og som er parate til at gøre arbejdet.

Faktum er, at vi er stolte af at kunne sige, at alle involverede i vores forretning er ekstremt vigtige for os og store drivkræfter indenfor deres ekspertområder og i overensstemmelse med deres forudsætninger og evner.

Rino Solberg

Rino Solberg er bestyrelsesformand for Better Globe og også grundlægger og den primære ejer af virksomheden. Rino er fra Norge og har i sin tid der arbejdet som entreprenør indenfor forskellige områder.Rino har nogle patenter indenfor industrien, der forsat genererer lidt penge, men omkring 1990 begyndte Rino sammen med sin hustru Julie Solberg at skabe, hvad der blandt andet mundede ud i Better Globe.

Rino Solberg, Chairman of the Board of the Better Globe companies.

Rino Solberg, bestyrelsesformand for Better Globe virksomhederne.

Rino grundlagde sammen med sin hustru “Solberg Children’s Help Organization”, der senere blev til Child Africa, der er en stor non-profit organisation i Uganda. Efterhånden som Rino og Julie så stadig mere fattigdom, korruption og kriminalitet, fik de ideen til, hvordan man effektivt kunne modvirke det. I 2006 førte denne ide til, at Better Globe plantede sine første træer i halvørkenområder i Kenya, hvor ingen anden entreprenør hidtil havde valgt at etablere sig.

Rino er fast besluttet på, at dette er en effektiv måde at bekæmpe fattigdom og modvirke korruption og kriminalitet.

Jean-Paul Deprins

Jean-Paul Deprins blev født i Belgien men har boet i Kenya i det meste af sit voksne liv. Jean-Paul har været hos Better Globe siden starten i 2006. Jean-Paul har tidligere været administrerende direktør for Total Quality Control i Nairobi, Kenya. Takket være hans lange erfaring med kvalitetsudvikling og især kvalitetskontrol i den kenyanske industri, er han fortrolig med alle lag af det kenyanske samfund. Det har altid været vigtigt for Better Globe at modvirke korruption og Jean-Pauls erfaring og kompetencer er nødvendige for den indsats.

Jean-Paul Deprins, CEO of Better Globe Forestry.

Jean-Paul Deprins, adm.dir. for Better Globe Forestry.

Jean-Paul er en tålmodig, empatisk og i høj grad socialt erfaren selskabsleder, hvis erfaring er nødvendig for at drive virksomhed i et land som Kenya uden at gøre stort væsen af sig. Uden disse principper og egenskaber, er det let at blive fristet til at smøre maskineriet en smule med en eller flere bestikkelser. For Better Globe er det et spørgsmål om aldrig hverken at give eller modtage bestikkelse, og Jean-Paul er manden, der kan varetage det forretningsmæssige.

Jan Vandenabeele

Jan Vandenabeele er også født i Belgien men er nu kenyansk statsborger. Jan er skovfoged og agronom af profession. Han har mere end 30 års erfaring med at lede store projekter indenfor jord- og skovbrug i Europa, Afrika, Sydamerika og Asien. Han har arbejdet med både nationalt og internationalt finansierede projekter, der støtter mennesker og miljø på forskellig vis. Jan har i disse projekter haft en fremtrædende rolle indenfor ledelse og med at implementere disse store projekter ud fra et ledelses- og teknisk perspektiv.

Jan Vandenabeele, the forest ranger of Better Globe Forestry.

Jan Vandenabeele, skovfoged hos Better Globe Forestry.

Jan Vandenabeele har været skovfoged siden Better Globe blev grundlagt, og han er ansvarlig for den tekniske implementering af plantagen, dens drift og alt i forbindelse med vanding, økosystemer og bæredygtighed. Jan valgte at forlade sine opgaver i bistandsindustrien for i stedet at arbejde sammen med Better Globe, og en af årsagerne var, at Jan værdsætter bæredygtighed.

Han ønsker at se resultaterne af egne og andres indsats overleve selv efter et projekts financiering ophører, og desværre har det ikke altid været tilfældet i de forgangne 30 år af hans virke. Better Globes forretningsmodel sikrer bæredygtighed og værdi til alle involverede parter over en lang periode, og det har stor betydning for Jan.

Jan-Tore Øvrevik

Jan-Tore is one of the co-founders of Better Globe AS. He is born and raised in Norway but is now living in the US. Jan-Tore is responsible for many of the technical systems that Better Globe uses to efficiently run their operation and business development.

Jan-Tore Øvrevik


Jan-Tore Øvrevik, technical director at Better Globe AS

Jan-Tore has a degree from the Norwegian Business School in Oslo. Since 1993, he’s been working with technical development as a consultant as well as in-house for big Norwegian clients, such as DnB, Posten, Denofa, Borregaard, and others. However, it was his yearning to make a difference and make the world a better place that got him, as early as 2004, to deeply devote himself to Better Globes’ operation, and he has thereby become one of their key figures.

Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Alina Lundberg
Gothenburg, Sweden

Mig og min familie har købt træer siden 2008. Vi synes at det fantastisk, at vi kan få vores penge til at vokse, mens de gør en forskel for så mange andre mennesker. Jeg har været i Kenya selv og se plantager og skoler med egne øjne, og i dag kan jeg ikke lade være med at dele det med andre mennesker

Partners

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…