Hjemmesiden Visual Capitalist har samlet fakta vedrørende den menneskelige påvirkning på skove over forskellige tidsperioder. I dag dækker skove 30 procent af verdens overflade, men vi høster hurtigere, end vi planter. I Afrika fældes 28 træer for hvert træ, der plantes.

I begyndelsen af 1900-tallet fandtes der omkring 50 millioner kvadratkilometer skov i verden. I dag, 100 år senere, er det mindre end 40 millioner kvadratkilometer. Det følgende billede kommer fra globalforestwatch.org og viser udbredelsen af skove i dag. På deres hjemmeside har de også et interaktivt kort, der viser forandringen fra 2001 til i dag. Desværre er det ikke morsomt at se.

Skogstäckningen i världen. Från GlobalForestWatch.org
Verdens skovdække. Fra GlobalForestWatch.org

Figuren nedenfor viser ændringen i skovudbredelseni kvadratkilometer per år siden 1990. Rød farve viser en mindskning og blå farve viser en øgning. Kilde: Verdensbanken.


Animation showing the increase and decrease in forest coverage per country since 1990.

Nedenfor vises forandringen per region mellem 1990 og 2015.

Förändringen i skogsmark per region.

Læs mere på VisualCapitalists hjemmeside. Det er derfor, vi er så stolte af vores virksomhed, vi er bogstaveligt talt involveret i at reducere denne ødelæggende udvikling gennem det arbejde, vi udfører med din hjælp.


Skriv et svar

Ingen kommentarer