Hjemmesiden Visual Capitalist har samlet fakta vedrørende den menneskelige påvirkning på skove over forskellige tidsperioder. I dag dækker skove 30 procent af verdens overflade, men vi høster hurtigere, end vi planter. I Afrika fældes 28 træer for hvert træ, der plantes.

I begyndelsen af 1900-tallet fandtes der omkring 50 millioner kvadratkilometer skov i verden. I dag, 100 år senere, er det mindre end 40 millioner kvadratkilometer. Det følgende billede kommer fra globalforestwatch.org og viser udbredelsen af skove i dag. På deres hjemmeside har de også et interaktivt kort, der viser forandringen fra 2001 til i dag. Desværre er det ikke morsomt at se.

Skogstäckningen i världen. Från GlobalForestWatch.org
Verdens skovdække. Fra GlobalForestWatch.org

Figuren nedenfor viser ændringen i skovudbredelseni kvadratkilometer per år siden 1990. Rød farve viser en mindskning og blå farve viser en øgning. Kilde: Verdensbanken.


Animation showing the increase and decrease in forest coverage per country since 1990.

Nedenfor vises forandringen per region mellem 1990 og 2015.

Förändringen i skogsmark per region.

Læs mere på VisualCapitalists hjemmeside. Det er derfor, vi er så stolte af vores virksomhed, vi er bogstaveligt talt involveret i at reducere denne ødelæggende udvikling gennem det arbejde, vi udfører med din hjælp.


Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Skriv et svar

Ingen kommentarer