I slutningen af ​​sidste år (2. november 2018) var Better Globe Forestry vært for regeringens lancering af det nye træplantningsprogram, Kort regn, i Kanduya-regionen, en del af Mwingis nordlige valgkreds.

Det kan være forvirrende, at de såkaldte “kort regn” faktisk udgør regionens største regntid. I oktober, november og begyndelsen af ​​december fortsætter den største plantningsæson for både afgrøder og træer.

Arrangementet fandt sted på Kanduya Primary School. Mange nøgleaktører i skovindustrien var til stede, såsom Kenya Forest Service (KFS), Kenya Forest Research Institute (KEFRI) og interessenter som National Environmental Management Authority (NEMA), Kitui County Administrative Board, administratorer fra de lokale myndigheder, ledelsen fra Kandwia Primary School og lokale landmænd.

De vigtigste træarter der blev plantet under lanceringsceremonien var Melia volkensii (Mukau). Det er et stærkt og tørkesistent træ, som BGF har specialiseret sig i. Træet er relativt hurtigt voksende, og tømmeret svarer til regnskovenes mahogni. BGF donerede 3000 mukau planter til lokale landmænd, med Jemmimah Nzangi i forkant; en rollemodel for bønderne, der længe har været involveret i BGFs bondeprogram.

Arrangementet blev besøgt af vicegeneralschef for KEFRI, Joseph Githiomi, økosystemkonservator for Kitui kommune Joyce Nthuku, BGFs direktør Jean-Paul Deprins og formanden for skovbruget, Jan Vandenabeele.

De nuværende dignitarier understregede, at alle burde blive ambassadører for træplantning i deres respektive områder. Passende nok begyndte det at regne under talen, og mens underholdningen fortsatte, satte dignitarerne sig i deres telte, mens tilskuere og skolebørn blev våde i regnen. Afslutningsvis kan vi konkludere, at lanceringen var en stor succes. Lokalbefolkningen nød den unikke begivenhed og gik hjem med et smil på læberne og planter i deres arme, klar til at blive plantet på deres jord.

Denne artikel blev oversat fra engelsk og første gang offentliggjort i MITI Magazine, # 1 2019, af Ambrose Musango og Mcrae Muthomi.


Skriv et svar

Ingen kommentarer