2018 var et meget begivenhedsrigt år for Better Globe på mere end et område. Det totale antal af solgte træer ser ud til at have nået samme niveau som i 2017, men jeg er glad for at kunne skrive, at antallet af solgte donationspakker er øget. Jeg er begejstret, da det er de månedlige køb, der gør os i stand til at drive virksomheden på en økonomisk bæredygtig måde.

De største fremskridt har dog fundet sted lokalt i Kenya og Uganda. Både hvad angår plantning af træer og administrationen. Vores mål har længe været at plante dobbelt så mange træer, som vi har solgt i løbet af et år til køb af kunder. I 2018 kom vi tættere på målet end nogensinde før, primært fordi vi begyndte at plante træer selv i Uganda.

Som du måske har hørt før, tog det os 10 år at plante 1 million træer, hvilket svarer til nogle få tusind hektar. Derfor var det et enormt fremskridt at opnå at plante 1 million træer i 2018 – det, der tidligere tog os 10 år at opnå, blev gjort på bare 12 måneder.

Den største årsag hertil er naturligvis, at vi har været i stand til at bruge al erfaringen, vi har samlet i løbet af årene i Kenya og derfor har kunnet undgå alle de tidligere fejl. En anden lige så vigtig årsag til vores succes er, at vores koncept med kontraktbønder fungerer bedre og bedre.

Vi har kunnet løfte arbejdet med partnerbønderne til et helt nyt niveau ved blandt andet at have omrejsende skovarbejdere, der hjælper, uddanner og rådgiver bønderne ved at have GPS koordianter for hvert bonde og gård, så vel som et overblik over antallet af træer, træsorter osv.

Oveni har vi også implementeret et antal forskellige administrative hjælpemidler, der er en forudsætning for, at vi er i stand til at vokse hurtigere og have en endnu større positiv indflydelse på mennesker, samfund og ikke mindst miljøet.

På nuværende tidspunkt har vi mere end 160 fastansatte og mere end 470 deltidsansatte i Kenya og Uganda. Da mange af de deltidsansatte bor på landet i omgivelser uden infrastruktur, har vi måtte finde en måde til at organisere arbejdet på bedst mulig vis. Vi har for eksempel nu et system, hvor alle logger ind på plantagen med fingeraftryk, får deres personlige opgaver og derpå også deres løn. Noget der sættes pris på i et land, hvor lønninger ikke altid kommer til tiden eller med det korrekte beløb.

Vi har også arbejdet meget med kontrol, mål og opfølgning for til kontinuerligt at udvikle virksomheden. Særligt når vi nu udvider med flere kontraktbønder og flere lande. Vi arbejder også på at blive bedre til at kommunikere det gode arbejde, vi gør, hvilket har resulteret i adskillige forsider i diverse aviser og tidsskrifter verden over.

Selv begyndelsen af 2019 er gået bedre end planlagt, og jeg ser frem til at holde jer opdateret året igennem med vores fremskridt. Endnu en gang tak fordi du støtter vores virksomhed gennem dine månedlige køb af træ og donationspakker.

Rino Solberg,
Grundlægger og bestyrelsesformand, Better Globe


Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Skriv et svar

Ingen kommentarer