Donationspakken

Donationspakken

Årsagen til alt det gode, vi kan gøre

Donationspakken er det produkt, vi er mest stole af, og det er det, der virkelig er kombinationen af at gøre noget godt og samtidig tjene penge. Foruden at skabe jobs, bidrager donationspakken også til uddannelse, mikrolån og vandrelaterede aktiviteter.

Donationspakken er måske Better Globes vigtigste produkt. I tillæg til de to træer, der skaber afkast til køberen af pakken, indeholder donationspakken meget vigtige bidrag til en større kontekst.

  • 2 træer, der giver et forventet afkast over 20 år.
  • 2 træer, der doneres som en gave til lokale organisationer.
  • 500 liter eller tilsvarende værdi til vandrelaterede projekter.
  • 1.50 € afsættes specifikt til at bygge og / eller renovere skoler.
  • 1.50 € afsættes til at finansiere de lokale landsbyers mikrolån.

Donationspakken koster 59 € og kan købes enkeltvis, men selvfølgelig ønsker vi, at alle vores kunder foretager en månedlig opsparing i disse donationspakker. Det er godt for den lokale befolkning, det er godt for os, og det er godt for kunden. Det er en forskel på 19 € mellem 59 € og prisen på to træer, 40 €, der står for det gode, vi kan gøre.

Dine to træer giver et forventet afkast på ca. 416,50 €

Hvad angår dit årlige afkast, vil træerne i donationspakken fungere på præcist samme måde som træer, der købes separat. Træerne genererer en indtægt efter de første fire år, når de begynder at producere frugt og andre ting, der kan sælges og generere et overskud, der deles med os kunder.

Efter det fjerde år kan du regne med et forventet afkast på 2.55 € per træ, i alt € 5.10 per donationspakke. Du er berettiget til afkastet hvert år i de næste femten år. Når træet fældes efter 20 år, er det forventede afkast 170 € per træ. Det er 340 € per donationspakke.

Hvis du opsummerer, ser det således ud:

Det forventede afkast per donationspakke er 416.50 €. Det er ikke risikofrit, der er ingen garantier, og du kan miste al den indskudte kapital. Læs mere om dette på denne hjemmeside.

Træerne, der doneres

Donationspakken du kan købe, inkluderer to træer, der doneres til blandt andet 900 skoler, som Better Globe er i partnerskab med. Better Globe har også startet Green Initiative Challenge (GIC) sammen med Bamburi og KenGen, der er to af de største bygge- energiaktører i Kenya. Vi donerer træet til GIC for at involvere børn i miljørelaterede aktiviteter, der fører til en bevidsthed om naturen. Når du køber donationspakken, hjælper du med at slutte cirklen i dette initiativ, da frugterne og afkastet, som disse træer giver, går til skolerne.

Vandrelaterede projekter

De fleste mennesker, der bor i halvørkenen, må gå mange timer hver dag for at hente vand. Det er often kvinderne og børnene i lokalsamfundene, der har denne opgave. Når vi arrangerer, at der er vand til afgrøderne, bidrager vi også med adgangen til disse ressourcer for de lokalsamfund, der eksisterer omkring plantagerne. I mange tilfælde, støtter vi dem med vandtanke og tagrender. Vi har muligheden for at yde denne støtte takket være donationspakkerne.

Finansiering, opførsel og renovering af skoler

Mboti primary school in Sosoma, Kenya. Here, Better Globe has financed renovations of the preschool in the picture and contributed with water, water tanks and gutters, and more, using money from the donation packages.
Mboti primary school i Sosoma, Kenya. Her har Better Globe finansieret renovering af børnehaveklassen på fotoet og bidraget med vand, vandtanke og tagrender med hjælp fra penge fra donationspakkerne.

Mange børn i familier, der bor i afrikanske landsbyer, er nødt til at bidrage til husholdningen, og uddannelse er sjældent gratis. Resultatet er, at mange forældre simpelthen ikke har råd til at lade deres børn gå i skole i længere perioder; der er brug for dem derhjemme, og der er brug for pengene til mad. Fordi vi opfører vores plantager på landet og skaber lønnede jobs, giver vi indirekte børnene muligheden for at gå i skole.

Mikrolån

Vi driver vores træplantager i nogle områder på landet, hvor den fattige befolkning består af bønder. Mikrofinansiering gør folk i området i stand til at tjene deres egne penge ved at udvide deres landbrugsaktiviteter og deres indtægt. En del af lånet anvendes ofte til at gøre livet mere bekvemt med et tag af tin eller en komfortabel madras.

Det kan også gå til ting, der gør det muligt for folk at kunne spare penge på sigt, som at købe en lample, der drives af solceller i stedet for olielamper. Sundhedspleje er også vigtigt, mens andre bruger deres lån til at starte eller udbygge deres landbrug eller husdyrhold eller til at starte en anden virksomhed for at generere en sekundær indtægt.

Solar panel on the roof at home of one of the microloan borrowers
Solceller på taget af et hjem, der tilhører en af mikrolåntagerne

Det kan også bruges til skoleafgifter eller til at bygge og renovere bygninger. Låntagerne kan også vælge at låne aktiver som stole (for eksempel til en café eller forelæsningsvirksomhed), vandtanke og solceller.

Better Globe Foundation

siden 2016 har vi hos Better Globe bogfører vi pengene fra donationspakkerne, der ikke angår dine træer, separat i en ikke-kommmerciel stiftelse. Årsagerne er mange, men vi tror på, at det er den korrekte måde at gøre det på. Samtidig har vi hos Better Globe Foundation adskillige samarbejdsprojekter med andre virksomheder så som Kenyas største elektricitetsselskab KenGen.

Regelmæssig opsparing

Donationspakken kan selvfølgelig kombineres med køb af et hvilket som helst antal træer i tillæg til de to, der er inkluderet i hver pakke. Hos Better Globe anbefaler og belønner vi regelmæssig opsparing.

Klar til at købe nogle træer?

If you also want to do good, contribute to a better world and save your money in an ethical, sustainable and long-term way, use the link below. Start saving monthly or buy single trees

Reserver din plads på webinaret

Each Tuesday evening at 8.30 pm we host a live-streamed information meeting online, where you can get more information. It is free of course, and you will be able to ask questions. Book your seat
Alina Lundberg
Gothenburg, Sweden

Mig og min familie har købt træer siden 2008. Vi synes at det fantastisk, at vi kan få vores penge til at vokse, mens de gør en forskel for så mange andre mennesker. Jeg har været i Kenya selv og se plantager og skoler med egne øjne, og i dag kan jeg ikke lade være med at dele det med andre mennesker

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…