Donationspakken

Donationspakken

Den bedste måde at hjælpe landbrugs samfund i tørre områder

Donationspakken er det produkt vi er stoltest af, da det virkelig kombinerer det at gøre godt med at give et afkast. Ud over at skabe job bidrager donationspakken til børns uddannelse, mikrolån og vandrelaterede projekter, samtidig med at det er rentabelt for vores kunder.

Donationspakken er Better Globes vigtigste produkt med hensyn til social indvirkning og er det perfekte valg for alle, der ønsker at gøre en reel forskel i Afrika. Ud over de to træer der giver økonomisk afkast til køberen af dette socialt ansvarlige og bæredygtige produkt, indeholder donationspakken vigtige funktioner til at imødegå ekstrem fattigdom i Østafrika.

Her er hvad du får, samt donere, når du køber Better Globes donationspakke:

  • To træer der giver dig et forventer økonomisk afkast på €416.50 over 20 år.
  • To træer der doneres til lokale organisationer eller lokale landmænd.
  • Fem hundrede liter vand doneres eller tilsvarende støtte gennem vandrelaterede projekter.
  • €1.50 tildeles eksplicit til opførelse, renovation og støtte af lokale skoler.
  • €1.50 går til finansiering af samfundsejede mikrofinansieringsbanker for at støtte den lokale økonomi.

Donationspakken koster €59 og købes bedst som et månedligt abonnement, men kan også købes som et enkelt køb. At købe donationspakken regelmæssigt via et månedligt abonnement hjælper dog med at budgettere det sociale opsøgende program og sikrer løbende støtte til lokalsamfundene.

Til gengæld får du overskud mens du yder løbende support, hvilket er nyttigt for lokalsamfundene, lukrativt for dig som kunde og fremragende for miljøet. Med Better Globe vinder alle involverede!

Når vi fratrækker to træer til en værdi af €40 fra prisen af donationspakken på €59, har vi €19 der går mod målet om at udrydde ekstrem fattigdom, én familie ad gangen. Med mere end 100.000 donationspakker der sælges over hele verden, udgør vi en reel og varig forskel, som vi håber, at du også vil støtte.

Det forventede afkast af dine to træer er €416.50

De to træer i donationspakken betaler afkast med samme sats som træer der købes separat. Den eneste forskel mellem de træer du kan købe og de to træer du får i donationspakken, er den måde du erhverver dem på. Alle træer begynder at generere indkomst efter de første fire års vækst. For det årlige afkast mellem år 5 til 19 kommer indtægterne fra Moringa-træer, der høstes flere gange om året for deres stærkt ernæringsmæssige blade og værdifulde frø.

I slutningen af det 5. år af ejerskab kan du forvente et afkast på €2.55 pr træ, i alt €5.10 pr donationspakke. Over 15 år har du ret til dette økonomiske afkast ved udgangen af hvert år.

Den endelige udbetaling kommer i slutningen af det 20. År, når virksomheden genkøber dine træer. Indtægterne til dette tilbagekøb er baseret på værdien af bæredygtigt produceret tropisk hårdttræ og dets forfining til træprodukter af høj kvalitet, der kan sammenlignes med mahogni og teak. Det forventede beløb for denne endelige betaling er €170 pr træ, hvilket er €340 pr donationspakke, da det inkluderer to træer til ejeren.

Her er et eksempel på tilbagekøbsprocessen, der sker over 20 år, når du køber et træ eller en donationspakke fra Better Globe:

Det forventede afkast over 20 år

Som tidligere nævnt er det forventede afkast pr donationspakke €416.50. Der er dog nogle risici involveret, og du kan miste dit afkast. Selvom omfattende risikostyring dækker næsten alle mulige resultater, er der ingen garantier. Træer repræsenterer en langsigtet forpligtelse, og uforudsete begivenheder kan potentielt resultere i et tab af kapital.

De træer vi donerer sammen

Donationspakken inkluderer to træer, der distribueres til kontraktbønder, lokale organisationer eller til at støtte skoler i Schools’ Green Initiative Challenge (GIC). Better Globe Forestry Ltd. (BGF) er en del af GIC træplantningsinitiativ, sammen med Bamburi Cement Ltd. (ejet af LafargeHolcim) og KenGen, to af de mest prominente bygge- og energi-aktører i Kenya.

GIC er et 10-årigt initiativ hvor over 500 skoler i halvtørre områder har nydt godt af initiativet, og det samlede antal skoler forventes at nå 1000, når schools in semi-arid lands have benefited, and the total number of schools is expected to reach 1000 ved afslutningen. BGF donerer træer til GIC for at engagere børn i miljørelaterede aktiviteter, der fører til en bevisthed om naturen. Når du køber donationspakken, hjælper du med at gennemføre cirklen i dette initiativ, da frugterne og afkast som træerne leverer, går til skolerne.

Vand relaterede projekter

De fleste mennesker der bor i halvtørre ørkenområder, skal muligvis gå mange timer hver dag for at samle vand. Det er ofte kvinder og børn i samfundene, der får denne opgave. Når BGF arrangerer adgang til vand til afgrøder, hjælper de også de samfund, der findes omkring dyrkningen med adgang til denne dyrebare ressource.

I mange tilfælde har de støttet skoler og samfund med vandtanke og tagrender til opsamliing af regnvand. Agroforestry feltagenter arbejder også med kontraktbønder og yder vigtig uddannelse, såsom vandforvaltning. Det er de loyale Better Globe-kunder over hele verden, der køber donationspakkern hver måned, der gør alt dette muligt.

Finansiering af opførelse og renovering af skoler

Mboti grundskole i Sosoma, Kenya. Her har Better Globe finansieret renovering af børnehaven på billedet og bidraget til vand, vandtanke, tagrender og mere med penge fra donationspakkerne
Mboti grundskole i Sosoma, Kenya. Her har Better Globe finansieret renovering af børnehaven på billedet og bidraget til vand, vandtanke, tagrender og mere med penge fra donationspakkerne

Mange af de børn der bor i afrikanske landsbyer, skal bidrage til husstanden, og uddannelse er sjældent gratis. Som et resultat heraf har mange forældre ikke råd til at lade børnene gå i skole i længere perioder. Børnene er nødvendige derhjemme, og pengene er nødvendige for mad til familien. Fordi BGF konstruerer deres træ-plantager på landet og skaber betalte job, bidrager Better Globe-kunder også indirekte til at give flere børn uddannelsesmuligheder.

Mikrolån

BGF driver træ-plantager i landdistrikter og tørre områder, hvor befolkningen består af dårligt stillede landmænd. Mikrofinansiering gør det muligt for lokalbefolkningen i området at tjene deres egne penge ved at udvide deres landbrugsaktiviteter og øge deres indkomst. Ofte bruges en del af lånet også til at gøre livet mere behageligt, for eksempel med bliktag eller en behagelig madras.

Mikrolån kan også gå til ting der gør det muligt for folk at spare penge på lang sigt, som at købe en soldrevet lampe i stedet for olielamper. Sundhedspleje er også vigtigt når man overvejer et lån. Andre bruger lån til at starte eller udvikle landbrug eller husdyr. Nogle starter en anden virksomhed for at generere en sekundær indkomst.

Solpanel på taget hjemme hos en af mikrolåntagerene
Solpanel på taget hjemme hos en af mikrolåntagerene

Det kan også bruges til skolepenge eller til opførelse og renovering af bygninger. Låntagere kan også låne til aktiver som f.eks. stole (f.eks. til deres café eller foredrag), vandtanke og solpaneler. Kvinder får prioritet når det kommer til mikrofinanslån, da erfaringen viser, at de er bedre udbydere til familien og mere tilbøjelige til at skabe et positivt resultat.

Bonus træer

Du kan købe donationspakker som et engangskøb i kombination med et vilkårligt antal træer eller oprette en månedlig købsplan. Vi i Better Globe tilskynder og belønner regelmæssig opsparing i træer og donationspakker. Loyale kunder sætter os i stand til at gøre meget mere for miljøet og øge vores sociale indflydelse. Så kunder der køber 120 træer og 12 donationspakker til en almindelig pris via et kalenderår, får 20 bonustræer fra os som tak for deres støtte.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!
Martin Pedersen
Lund, Sweden

For mig er Better Globe bare den type af opsparing, jeg har ledt efter. Jeg kan lade mine penge gøre noget godt for både mennesker og miljø, mens jeg får et rigtig godt afkast af pengene i lang tid. Jeg ser Better Globe som en fantastisk mulighed for, at jeg kan gå på pension tidligere

Partners

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…