Overskudsdeling

Vi deler overskuddet fra træerne med vores kunder

Better Globe Forestry Ltd. (BGF) deler overskuddet fra de træer, som vores kunder køber og ejer. Over 20 år er det forventede afkast fra et enkelt træ € 208,25, uanset om du køber det individuelt, eller om det kommer fra donationspakken.

Som alle virksomheder har BGF brug for penge til at drive sin virksomhed. Lige fra starten turde vi ikke udelukkende stole på folks goodwill og bidrag. I stedet valgte BGF som en social virksomhed den kommercielle måde at reducere fattigdom gennem socialt iværksætteri.

Når du køber træer hos os ved Better Globe AS, bruger vi BGF som agent til at plante træerne og tage sig af dem. Efter 20 år er træerne blevet tilbagekøbt af BGF fra vores kunder. Som kunde hos Better Globe kan du beholde størstedelen af ​​det økonomiske udbytte som dine træer skaber.

Dine træer plantes for at producere bæredygtige og certificerede træprodukter i fremtiden. Men du får også et afkast fra yderligere plantede cash-crop træer, såsom Moringa-træer. I denne proces får BGF også penge fra at sælge Moringa-pulver, hvilket skaber en ægte win-win situation. Da hele processen hjælper med at bekæmpe ekstrem fattigdom i nogle af Afrikas tørre og semi-ørken områder, mens vi genopretter disse forringede lande, mener vi, at dette er en af ​​de bedste måder, du kan hjælpe med at afslutte ekstrem fattigdom i Afrika.

Selvom mange af os prøver at tage økologisk smarte valg, handler miljøprodukter og generelt forsøger at tage kloge og miljøbevidste valg, glemmer de fleste af os at overveje styrken ved vores opsparinger.

På mange måder skaber og definerer penge vores fremtid. Virksomheder, der modtager vores opsparing, enten gennem investeringer eller ved at købe deres produkter, bruger vores penge til at udvikle og sælge flere produkter og tjenester i tråd med forbrugernes efterspørgsel. Hver gang du investerer eller bruger dine penge, stemmer du også på, hvilken slags fremtid du vil bo i med din familie. BGF har til hensigt at være et etisk, bæredygtigt og et socialt ansvarligt langsigtet alternativ til traditionelle besparelser. Indtil videre er de lykkedes godt med det.

Det forventede afkast fra hvert træ

Når du køber et træ fra Better Globe, planter BGF det, tager sig af det, høster op til to træer og giver dig et forudbestemt udbytte for dit træ, baseret på disse aktiviteter. I al sin enkelhed fungerer det som følger:

 • År 1: Du køber et træ og BGF planter et eller flere træer
 • År 1 – 4: Træerne vokser, der er ikke noget at høste, og du får ikke noget afkast
 • År 5 – 19: Cash-crop træerne er i produktionsalderen, og du får €2.55 pr år i 15 år
 • År 20: Dit træ fældes og tilbagekøbes til €170 og vil blive brugt til at producere bæredygtige tropiske produkter af hårdt træ

Opsummering på det afkast du får fra de træer du ejer gennem os, ser således ud:

 • År 1 – 4: Intet afkast
 • År 5 – 19: 15 år x €2.55 = €38.25
 • År 20: €170
 • Totalt = €208.25

I denne sammenhæng er vi nødt til at påpege, at der ikke er nogen garantier. Det vi har vist dig er et forventet afkast. Som i alle investeringer er der mange risici involveret i BGFs træplantningsinitiativ. Du kan læse mere om det her. Vi har dog historisk set betalt afkast til vores kunder efter ovenstående model hvert år siden 2010. Alt tyder på, at både Better Globe AS og BGF også vil være i stand til at holde disse forpligtelser i fremtiden.

Det forventede afkast fra donationspakken

En donationspakke består af:

 • To træer du ejer 
 • To træer der doneres
 • €1.50 går til uddannelse 
 • €1.50 går til mikrolån 
 • 500 liter vand

Returneringen fra en donationspakke er dobbelt så stor som for et træ: 2 x € 208,25 = € 416,50 over de samme 20 år. Afkastprocenten er dog lidt lavere end ved køb af individuelle træer. I betragtning af alt det gode, som donationspakken bidrager til, håber vi alligevel, at du overvejer at købe den for at øge dine sociale og miljømæssige påvirkninger i Afrika.

Vores bedste råd til vores kunder: regelmæssig opsparing

Selvom det er muligt at købe træer og donationspakker lejlighedsvis, som det passer dig, anbefaler vi regelmæssig opsparing i træer gennem et abonnement. At opspare nogle af dine penge i træer og donationspakker over tid er den bedste måde at øge dit økonomiske afkast i de kommende år. Det er den bedste måde at hjælpe os i Better Globe Group med at reducere ekstrem fattigdom i Afrika og skabe en grønnere fremtid.

Vi belønner også alle kunder, der regelmæssigt sparer op i både donationspakker og træer. Med regelmæssig opsparing kan du optjene bonustræer fra os og øge din sociale og miljømæssige indflydelse markant samt din langsigtede fortjeneste.

Oftest stillede spørgsmål i forbindelse med det økonomiske afkast

 • Hvordan får jeg mit afkast?

  I slutningen af ​​året, normalt i slutningen af ​​november eller begyndelsen af ​​december, udbetaler vi afkastet fra dine træer til din Better Globe-konto. Du kan få adgang til det, når du logger ind med dit kundenummer (AID-nummer). Derfra kan du trække dine penge (minimum € 100) til din bankkonto. Eller du kan geninvestere pengene i nye træer. Normalt er der en kort kampagne med en lille rabat til geninvestering. Brug af nogle eller alle dine afkast til tilbagekøb af træer giver dig et lidt højere afkast end normalt, og øger dine træers økonomiske afkast.

 • Hvordan beskattes afkastet fra træerne?

  Afkastet (overskuddet) fra træerne beskattes i henhold til landets regler, hvor du betaler din bopæl-skat. Husk, at du i de fleste lande er skattepligtig, selvom du geninvesterer afkastet i nye træer.

 • Vil afkastet ændre sig hvis virksomheden klarer sig bedre / dårligere?

  Det korte svar er nej. Fra et teknisk perspektiv kan du se på det som om køb af træer var en "investering". Vi tilbagebetaler denne “investering” gennem tilbagekøb med en forudbestemt rente på € 2,55 pr træ fra år 5 til år 19. Vi foretager det endelige tilbagekøb på € 170 i år 20.

 • Er det garanteret at jeg modtager pengene?

  Nej, ligesom med enhver anden investering, er der ingen 100% garantier. Vi ser det som meget usandsynligt, men hvis den værst mulige opstå, kan du muligvis miste hele din indsats. Imidlertid arbejder både BGF og vi kontinuerligt med at minimere og eliminere risici. Vi er også overbeviste om, at risikoen for hvert år der går mindskes, efterhånden som flere og flere træer plantes i forskellige dele af Østafrika. Hos os ejer du ikke et bestemt træ. Du ejer et træ i den samlede pulje af træer. Vi genkøber dit træ med den omsætning, BGF genererer for os fra bæredygtige produkter, som de kan fremstille og producere fra op til flere forskellige træer. Vores første kunder i 2006 tog en langt højere risiko ved at satse på vores succes end nogen kunde nogensinde vil gøre i dag.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!