Vores træer

Vores træer

Naturlige træer i halvørkenen

Vi er en skovbrugsvirksomhed, og træerne er grundlaget for vores forretning. Det er fra træerne, vi får det afkast, vi deler med dig som kunde. Vi planter træer i halvørkenen i Østafrika. De arter af træer vi dyrker, vokser naturligt i denne del af verden.

De lokale forhold som klimaet gør, at træerne gror hurtigt. Nogle arter producerer en årlig høst nogle få år efter, de blev plantet. Disse træer genererer indtægter på kort sigt. Andre arter dyrkes for egenskaberne af det tømmer, der kommer fra de fuldt udvoksede træer. De genererer indtægter efter cirka 20 år. Vi planter også arter, der beskytter eller samspiller med andre træer. De bidrager til, at alle træerne udvikles optimalt.

Det er salget af den årlige høst og af tømmeret fra fældede træer, der giver afkastet. Afkastet er en forudsætning for, at vi kan udvikle vores virksomhed. Vi deler en del af overskuddet med vores trækøbere rundt omkring i verden.

Mukau – afrikansk mahogni

Vi planter primært et træ, der kaldes Mukau på Swahili. Det latinske navn er Melia volkensii. Det voksede oprindeligt vildt i Kenya og nogle af nabolandene. Mukau er unikt, fordi det trives i tørre halvørkenområder og samtidig giver træ af meget høj kvalitet. Det minder på mange måder om det velkendte mahognitræ.

Two of Better Globe's founders, Jan Vandenabeele and Rino Solberg next to a 21 year old Mukau tree. Kibwezi, Kenya 2015
To af Better Globes grundlæggere, Jan Vandenabeele og Rino Solberg ved siden af et 21 år gammelt mukautræ. Kibwezi, Kenya 2015

Botanisk set er mukau samme art som maghoni. Det har alle de kommercielle anvendelsesområder som mahognitræet. Endvidere er det hurtigtvoksende og forventes at kunne høstes efter kun 20 år.

For at få eksklusivt tømmer, når træerne er fældet, driver vi plantagerne på en bæredygtig måde. Vores træer skal kunne erstatte de træer, der fældes på uholdbar vis i forskellige regnskove. Når kontrollen med eksport af træer fra regnskove øges, forventes det, at der opstår mangel på træer på verdensmarkedet. Det giver plads til det højkvalitetstræ, som vi producerer.

Det har tidligere været meget kostbart at producere mukaustiklinger, der kan dyrkes. Det har derfor været svært at opnå rentabilitet i kommercielt skovbrug med disse træer. Vi har udviklet en effektiv metode. Både tidsforbrug og omkostninger er reduceret drastigt. Derfor er vi nu i stand til at dyrke mukauplanter på en hurtig og omkostningseffektiv måde.

Acacia Senegal – et rågummitræ

Acacia Senegal er en træsort, vi planter med henblik på at skabe årlige indtægter. Allerede efter fire år er træets størknede saft, Gum Arabic, høstes. Ved at forædle saften og derpå sælge den, giver disse træer indtægter i mange år.

Acacia Senegal with hardened sap. Kiambere, Kenya, 2015
Acacia Senegal med størknet saft. Kiambere, Kenya, 2015

Saften, Gum Arabic, kendes også som akaciegummi.

Det har mange anvendelsesområder. I vandig opløsning kan det bruges som papirlim. I akvarelfarver bruges det ofte som bindemiddel. Det anvendes i fødevarer som tyggegummi, sodavand og bagværk, fordi det er smagsneutralt, indeholder mange mineraler og har andre eftertragtede egenskaber. Fødevareindustrien henviser til denne substans som E-nummer E414.

Træet har et dybt rodsystem og trives godt i tørre områder. Det giver en god høst i 25 til 30 år.

Nogle af vores andre træer

For at have success med vores træplantager, tager vi altid med i betragning, hvilke træer der trives i det specifikke miljø, de kommer til at gro i. Det betyder, at vi har et antal træsorter, vi vælger mellem for at tilpasse dyrkningen til hver enkelt dyrkningsområde. Som tidligere nævnt tager vi også med i betragning, at visse træer skal give høst og dermed give en en indtægt på kort sigt. Andre træer plantes primært grundet de egenskaber, deres tømmer har.

One of our employees picks some apple mangos in Kibwezi, 2015
En af vores ansatte plukker æblemango i Kibwezi, 2015

Vi planter æblemangotræer med det formål at høste og forædle frugterne, og derpå sælger vi dem. Casuarinattræer plantes for at skærme for vinden omrking plantagerne. I skrivende stund (2017/2018) forsøger vi at finde ud af, hvordan neemtræet bedst trives. Det er et træ, der anses for at have mange medicinske egenskaber.

Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Klar til at købe nogle træer?

Hvis du også vil gøre noget godt, bidrage til en bedre verden og spare penge på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor. Start en månedlig opsparing eller køb enkelte træer

Reserver din plads på webinaret

Hver tirsdag aften kl. 8.30 PM er vi værter for et live online informationsmøde, der streames i realtid, hvor du kan få flere oplysninger. Det er naturligvis gratis, og du får mulighed for at stille spørgsmål. Reserver din plads
Cécile Tartar Jönsson
Åkarp, Sweden

Takket være Better Globe vinder alle. Børn kan gå i skole, folk får arbejde, mikrokredit og mulighed for at løfte sig ud af fattigdom og jeg som investor får penge tilbage. Alle tjener på det! Og selvfølgelig er planeten kun godt af at der plantes træer. Jeg synes, det er en fantastisk og bæredygtig forretningsmodel, som jeg virkelig vil anbefale til alle, jeg kender

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Ny hjemmeside!

Det er med stor glæde, at vi lancerer denne nye hjemmeside. I lang tid har vores mål været at kunne vise dig alle de positive ting, som din opsparing og dine træer bidrager til. De donationspakker og træer, du køber gør virkelig en stor forskel lokalt. På vores nye hjemmeside får du adgang til masserLæs mere…