Better Globes mukautræ

Better Globes mukautræ

Melia volkensii

Better Globe blev grundlagt med en vision om at udrydde fattigdom og korruption ved at plante lige så mange træer, som der er mennesker på jorden. For at kunne opnå dette, havde vi brug for træer, der trives i ørkenområder, gror hurtigt og giver værdifuldt og brugbart tømmer.

I begyndelsen testede vi adskillige forskellig træsorter, men ingen af dem var gode nok. Vores nye skovfoged, Jan Vandenabeele, der har en baggrund i skovrelaterede projekter i forskellige egne dele af verden, kom med et forslag til en træsort, der mødte alle vores kriterier: mukautræet (lat. Melia Volkensii). Vi begyndte straks den omfattende proces med at udvikle, teste og videreudvikle metoderne, der nu har gjort det muligt at dyrke mukautræer i det store omfang, vi gør i dag.

Mukau har vokset vildt i området, hvor det nu dyrkes, sikkert i tusinder af år. I den tid har det tilpasset sig de lokale udfordringer som tørke og insektangreb. Traditionelt er det blevet anvendt til blandt andet tagspær og andre bærende dele af huse, da det har så stor en densitet (mahogni), at ikke en gang termitter kan gennemtrænge det. Almindelig afskovning, den ønskværdige økonomiske og prakiske værdi af tømmeret og det faktum, at træet har svært ved at reproducere sig selv uden hjælp, når det vokser vildt, har i stigende grad gjort det sjældent.

I mange år, før vi kom ind i billedet, gennemførtes forskningsprojekter for at redde det truede træ og muliggøre kommerciel og ikke-kommerciel dyrkning. Vi har gjort det arbejde, vi har for at udvikle de vellykkede metoder, vi anvender og lærer fra os i dag for at dyrke og forædle mukautræet i samarbejde med mange forskellige aktører som skovbrugsministeriet i Kenya og University of Ghent. Vi er stolte af resultaterne og glade for at være involveret i at redde en træsort, der har været tæt på udryddelse, og som også har sådanne fremragende kvaliteter, som mukautræet har.

Selvom vi dyrker mange forskellige slags træer, er mukautræet i dag rygraden i vores virksomhed. Når disse træer efter 20 år har nået deres produktionsalder, vil vi allerede have bygget savværker, fabrikker og snedkerier, der lokalt bidrager med flere jobs og flere skatteindtægter. Det betyder også, at vi har fuld kontrol over hele processen fra frø til det færdige produkt.

Start opsparing i træer eller reserver en plads på et webinar

Hvis du også ønsker at deltage og gøre en god gerning, bidrage til en bedre verden og håndtere din opsparing på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde, så brug linket nedenfor.

Du er velkommen til at læse mere her på hjemmesiden, hvis du har andre spørgsmål. Vi har en FAQ side med de 50 oftest stillede spørgsmål, og du kan naturligvis kontakte os på support@betterglobe.com.

Lucas Sköld
Stockholm, Sweden

Det bedste ved Better Globe er forskellen, jeg kan gøre med mine penge. Det føles godt at vide, at mine penge går til at give børn en skolegang, hjælper folk ud af fattigdom og genopretter naturens balance på steder, hvor det virkelig er nødvendigt. At jeg også kan bruge Better Globe som en del af min opsparing, gør det til win win, hvilket er helt fantastiskt

Partners

Kontakt os

Hvis du har nogen spørgsmål eller betænkeligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os på support@betterglobe.com

Træplantning reducerer klimatruslen

Det er ingen nyhed, at træer bidrager til at reducere klimatruslen. Allerede i IPCC-rapporten fra 2018 blev det oplyst, at der skulle kræves cirka 1 milliard hektar yderligere skov. Dette svarer til cirka 2 milliarder fodboldbaner med skov, eller et område på størrelse med USA. Men ifølge en ny undersøgelse fra d. 5. juli iLæs mere…