Better Globes mukautræ

Better Globes mukautræ

Melia volkensii

Better Globe blev grundlagt med en vision om at udrydde fattigdom og korruption ved at plante lige så mange træer, som der er mennesker på jorden. For at kunne opnå dette, havde vi brug for træer, der trives i ørkenområder, gror hurtigt og giver værdifuldt og brugbart tømmer.

I begyndelsen testede vi adskillige forskellig træsorter, men ingen af dem var gode nok. Vores nye skovfoged, Jan Vandenabeele, der har en baggrund i skovrelaterede projekter i forskellige egne dele af verden, kom med et forslag til en træsort, der mødte alle vores kriterier: mukautræet (lat. Melia Volkensii). Vi begyndte straks den omfattende proces med at udvikle, teste og videreudvikle metoderne, der nu har gjort det muligt at dyrke mukautræer i det store omfang, vi gør i dag.

Mukau har vokset vildt i området, hvor det nu dyrkes, sikkert i tusinder af år. I den tid har det tilpasset sig de lokale udfordringer som tørke og insektangreb. Traditionelt er det blevet anvendt til blandt andet tagspær og andre bærende dele af huse, da det har så stor en densitet (mahogni), at ikke en gang termitter kan gennemtrænge det. Almindelig afskovning, den ønskværdige økonomiske og prakiske værdi af tømmeret og det faktum, at træet har svært ved at reproducere sig selv uden hjælp, når det vokser vildt, har i stigende grad gjort det sjældent.

I mange år, før vi kom ind i billedet, gennemførtes forskningsprojekter for at redde det truede træ og muliggøre kommerciel og ikke-kommerciel dyrkning. Vi har gjort det arbejde, vi har for at udvikle de vellykkede metoder, vi anvender og lærer fra os i dag for at dyrke og forædle mukautræet i samarbejde med mange forskellige aktører som skovbrugsministeriet i Kenya og University of Ghent. Vi er stolte af resultaterne og glade for at være involveret i at redde en træsort, der har været tæt på udryddelse, og som også har sådanne fremragende kvaliteter, som mukautræet har.

Selvom vi dyrker mange forskellige slags træer, er mukautræet i dag rygraden i vores virksomhed. Når disse træer efter 20 år har nået deres produktionsalder, vil vi allerede have bygget savværker, fabrikker og snedkerier, der lokalt bidrager med flere jobs og flere skatteindtægter. Det betyder også, at vi har fuld kontrol over hele processen fra frø til det færdige produkt.

Opspar nogle af dine penge i træer og hjælp med at reducere fattigdom

Vi inviterer dig til at gøre en forskel i Østafrika, bidrage til en bedre verden og administrere dine opsparinger på en etisk, bæredygtig og langsigtet måde. Klik på linket til vores butik og foretag et socialt ansvarligt køb i dag. Hos os er det rentabelt at gøre en forskel!

Gør godt, bidrag til en bedre verden og tjen penge!